Mechelen-Oostende: de eerste clash van het seizoen in de BNXT League

Basketbal |

De tweede speeldag van de BNXT League biedt de basketballiefhebber meteen een clash aan tussen Mechelen en Oostende, een remake van de finale van het voorbije jaar in onze nationale competitie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door een overvolle kalender en deelname aan de Champions League kwam de kustploeg afgelopen weekend nog niet in actie. Mechelen maakte wel zijn opwachting op het parket in het openingsweekend. Ze kenden een valste start met een 81-73 verlies tegen Brussels. “We hebben het mentaal niet goed afgehandeld. Ikzelf begon me ook te forceren en dat ligt normaal niet in onze aard”, analyseerde Domien Loubry na afloop.

Twee opeenvolgende nederlagen vermijden

Desondanks liet Mechelen goede dingen zien in de hoofdstad en domineerden ze de match tot in het midden van het derde kwart, wanneer ze in vijf minuten een 23-4 aangesmeerd kregen. De Kangoeroes moeten nu snel te rug zien te rechten als ze hun voortreffelijke seizoen van vorig jaar willen bevestigen. Er is evenwel geen sprake meer van een verrassingseffect.

Oostende schoot op zijn beurt prima uit de startblokken met winst in de BNXT Supercup tegen Den Bosch met 90-82. De jongens van Dario Gjergja zijn voldoende gewapend om volwaardig mee te strijden op twee fronten. Ze mikken op een twaalfde landstitel op rij en willen ook triomferen in de BNXT League.

Volg het beste van BNXT League, zoals het duel tussen Mechelen en Oostende deze zaterdag 8 oktober vanaf 20u15, op Pickx+ Sport 1 met de optie Pickx Sports van Proximus. Alle basketbalactualiteit kan je volgen op Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top