Kan Thorgan Hazard na wisselvallige seizoensstart zijn stempel drukken in der Klassiker?

Sport |

Het is voor Thorgan Hazard niet de seizoensstart geworden waarop hij gehoopt had bij Borussia Dortmund. Met het oog het aankomende WK in Qatar heeft de jongere broer van Eden dringend nood aan een referentieprestatie. Slaagt hij erin om aankomende zaterdagavond zijn stempel te drukken in de topper thuis tegen Bayern München?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat Hazard in de eerste twee wedstrijden van de nieuwe voetbaljaargang in de Bundesliga nog mocht starten, moest hij in de daaropvolgende vijf matchen die hij in actie kwam genoegen nemen met een invallersrol. Bovendien kon hij in ongeveer 250 speelminuten nog niet scoren of een assist afleveren. Door een hoofdrol op te eisen tegen de Rekordmeister, zou hij wel eens opnieuw in de gratie van zijn coach Edin Terzic kunnen vallen.

Voorlopig geven Bayern en Dortmund elkaar geen duimbreed toe in het algemene klassement van de Duitse hoogste voetbalafdeling. Beide teams tellen na acht speeldagen op een gedeelde derde plaats 15 punten, twee minder dan de verrassende koplopers Union Berlin en Freiburg. De Borussen verloren de laatste weken terrein met een povere 3 op 9, terwijl de troepen van Julian Nagelsmann aanknoopten met een broodnodige zege na een magere 3 op 12.

Laatste overwinning net geen 4 jaar geleden

Een makkelijke opgave wordt het allerminst voor BVB. De laatste overwinning in competitieverband tegen de rivaal uit Beieren dateert namelijk van net geen 4 jaar geleden. Op 10 november 2018 haalde het in het eigen Signal Iduna Park tot twee keer toe een achterstand op en triomfeerde het uiteindelijk met 3-2. Axel Witsel gaf destijds de beslissende pass voor de winning goal van Paco Alcacer. De zeven ontmoetingen die daarop volgden gingen allemaal verloren.

Sinds Hazard bij aanvang van de zomer in 2019 neerstreek bij Dortmund, toonde hij zich in die zeven duels tegen Bayern eenmalig beslissend: hij bevoorraadde een zekere Erling Haaland met een assist in de Allianz Arena.

Mindere stats

Het eerste jaar van de 29-jarige Hazard in loondienst van de achtvoudige landskampioen, in 2019-2020, bleek nog een echte voltreffer met 7 goals en 13 assists, maar nadien had hij het steeds moeilijker om zijn visitekaartje af te geven. In een door corona onthoofd 2020-2021 geraakte hij niet verder dan 1 doelpunt en 3 beslissende passes, terwijl in het afgelopen seizoen 4 treffers en 1 assist liet optekenen.

Die statistieken en mindere vorm zijn ook bondscoach Roberto Martinez niet ontgaan. In het recente tweeluik in de Nations League maakte Hazard wel deel uit van de selectie van de Rode Duivels, maar spelen deed hij niet. Thuis tegen Wales haalde hij de kern niet en in en tegen Nederland bleef hij aan de bank gekluisterd.

Het hoeft met andere woorden geen verder betoog dat de ex-speler van Zulte Waregem en Borussia Mönchengladbach dringend nood heeft aan een sterk optreden om zichzelf op die manier opnieuw wat krediet te verschaffen.

Het programma van de negende speeldag in de Bundesliga op Eleven:

Zaterdag 8 oktober

Zondag 9 oktober

Volg het beste van de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top