Het is tijd voor het voorseizoen, NBA-fans!

Basketbal |

Het seizoen herneemt pas op 18 oktober, maar in de tussentijd kunnen de amateurs zich volop in de kijker spelen. Vanaf vrijdag staan er tot de hervatting 70 voorseizoenswedstrijden op het programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De drukte op de transfermarkt is gaan liggen, video’s van spelers die hard trainen in hun clubkleuren lekken uit en de officiële foto’s beginnen op te duiken: ja, de herstart van het NBA-seizoen nadert met rasse schreden. In aanloop vinden er 70 voorseizoensmatchen plaats. De eer om de spits af te bijten gaat naar kampioen Golden State Warriors.

Japan

De Saitama Arena in Japan vormt het decor voor een dubbele confrontatie tussen de Warriors en de Washington Wizards. De reden dat het treffen doorgaat in het land van de Rijzende Zon is omwille van economische belangen, maar ook om een eerbetoon te brengen aan Rui Hachimura.

Hij werd in 2019 namelijk de eerste gedrafte Japanner in de NBA bij de Wizards. De ploeg uit de hoofdstad gaf deze zomer een maximumcontract aan zijn ster Bradley Beal en hoopt op z’n minst het play-in toernooi te spelen. Ook Kyle Kuzma en Kristaps Porzingis maken deel uit van het team, dat op papier in zijn opzet moet kunnen slagen.

Tweede titel op rij?

Voor de herneming kijken de Wizards twee keer Golden State in de ogen. De Warriors hebben maar een doel en dat is hun titel te verlengen. “We weten dat er veel moet gebeuren om een kampioenschap te behalen en dat het geen garantie is elk jaar. We moeten hard werken en motivatie tonen”, verklaarde Stephen Curry enkele dagen geleden op een persconferentie.

Het team onderging in het tussenseizoen geen grote wijzigingen. Het versterkte zich bovendien met Donte DiVincenzo en James Wiseman. Met hen zal Golden State jagen op een tweede titel op rij.

Het voorseizoen van de NBA op Eleven:

Vrijdag 30 september

  • Golden State Warriors - Washington Wizards (vanaf 12u op Eleven 2)

Zondag 2 oktober

  • Washington Wizards - Golden State Warriors (vanaf 7u op Eleven 2)

Volg het beste van de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top