Kunnen OH Leuven en jeugdinternational Louis Patris ook punten sprokkelen tegen Union Sint-Gillis?

Sport |

Komend weekend staat, na de interlandonderbreking, alweer de tiende speeldag van de Jupiler Pro League op het programma. De affiche om het meest naar uit te kijken is misschien wel die op zaterdagnamiddag tussen seizoensrevelatie OH Leuven en vicekampioen Union Sint-Gillis. Kersvers jeugdinternational en rots in de branding Louis Patris hoopt met de Leuvenaren in eigen huis ook tegen de Brusselaars punten te sprokkelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van jeugdproduct tot vaste waarde in eerste ploeg

Patris ruilde in 2015 de jeugd van Standard in voor die van OHL. In 2019 pakte hij met de U21 de landstitel en dat resulteerde in zijn eerste profcontract. In maart 2021 maakte de verdediger uiteindelijk zijn debuut tegen Antwerp (2-0 winst).

Waar de 21-jarige Patris vorig seizoen tot zes optredens in competitieverband kwam, breekt hij in de huidige, prille voetbaljaargang volledig door in de Dijlestad. In de negen wedstrijden die voorlopig zijn afgewerkt in de Jupiler Pro League startte hij telkens en amper tweemaal werd hij enkele minuten voor tijd naar de kant gehaald door Marc Brys.

Knappe competitiestart levert eerste selectie voor Rode Duivels U21 op

OHL geldt momenteel als de meest aangename verrassing in de Belgische hoogste voetbalafdeling. Het vat voorlopig post op de vierde plaats in het algemene klassement met 17 op 27. Des te knapper wanneer je weet dat ze al verplaatsingen naar Antwerp (4-2 verlies), Standard (1-3 winst) en Anderlecht (2-2 gelijkspel) en een thuismatch tegen landskampioen Club Brugge (0-3 verlies) achter de rug hebben.

Patris gaf in de openingsfase van de competitie al dubbel en dik zijn visitekaartje af. Hij heeft een belangrijk aandeel in de puike resultaten van de Vlaams-Brabanders met 1 goal en 5 assists. Hij is daarmee zelfs gedeeld Pro Assist-koning met Genk-speler Mike Tresor.

Die prestaties zijn ook Jacky Mathijssen niet ontgaan. De beloftencoach van de Rode Duivels beloonde hem met een selectie voor de oefenduels tegen Nederland en Frankrijk. Patris begon afgelopen vrijdag tegen Oranje zelfs meteen in de basis, maar moest halfweg bij een 0-2 achterstand plaats ruimen voor Jérémy Doku. De partij eindigde op 1-2.

Bevestiging tegen Union?

Patris en ploegmaats willen ook na de internationale pauze maar wat graag op hun elan doorgaan. Met Union krijgen ze evenwel geen hapklare brok voor de kiezen. Het elftal van Karel Geraerts staat zesde in de tussenstand met 16 punten.

Bovendien is Den Dreef geen onbekend terrein voor USG. Het speelde in de derde voorronde van de Champions League tegen het Schotse Rangers in Leuven en werkt er ook zijn thuiswedstrijden af in de groepsfase van de Europa League. Het belooft zaterdag alvast een spannende strijd te worden…

Het speelschema van speeldag 10 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 30 september

Zaterdag 1 oktober

Zondag 2 oktober

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top