'The Midnight Club' vs. 'Servant'

Series | In een paar jaar tijd groeide Mike Flanagan uit tot dé referentie van de subtiele horrorserie. Hij verraste iedereen met zijn huiveringwekkende 'The Haunting of Hill House' en verzekerde zijn status als een nieuwe maestro van de angst met 'The Haunting of Bly Manor' en meer recentelijk ook 'Midnight Mass'.

Door MF

Deel dit nieuws

Zeggen dat er lang naar 'The Midnight Club' werd uitgekeken is dan ook een understatement. We hadden dus een sterke tegenstander nodig om de vergelijking mee aan te gaan. En die vonden we bij filmregisseur Night Shyamalan, die dubbel en dik zijn strepen op het vlak van spanning en angst heeft verdiend. De koning van de finale plottwist bracht 'Servant' naar Apple+, een bovennatuurlijke horrorserie die net zijn derde seizoen heeft afgerond.

Laat de schrik maar komen

Waar gaat 'Midnight Club' over? Wel, het verhaal speelt zich af in een oud verpleeghuis dat wordt gerund door een vreemde dokter. De patiënten zijn terminaal zieke tieners. Om hun avonden te vullen, richten ze de Midnight Club op. Elke avond om middernacht vertellen ze elkaar horrorverhalen en ze sluiten een pact. De eerste die sterft, zal met de anderen vanuit het hiernamaals contact opnemen. Wanneer het eerste overlijden plaatsvindt, beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Een oud houten huis verloren in de middle of nowhere en geesten, daar gaan we voor, niet?

Horror in het dagelijkse leven

Night Shyamalan creëert dan weer de gruwel van een verontrustende alledaagse situatie. In het eerste seizoen volgt de cultregisseur de familie Turner: vader Sean, moeder Dorothy, schoonbroer Julian (Rupert Grint, de eeuwige Ron Weasley van Harry Potter) en Jerico, de baby van de familie. Een heel bizarre baby, trouwens, want het is een pop. Er is namelijk een ongeluk gebeurd dat het leven van de baby heeft gekost (je nu al meer vertellen zou niet fair zijn). Om hun rouw te verzachten, woont het koppel samen met met een pop en Dorothy overtuigde zichzelf ervan dat die leeft. Haar man vergeeft haar al haar grillen en stemt er zelfs mee in een vreemde babysitter in te huren om voor het kind te zorgen. Zodra Leanne arriveert, gebeurt het ondenkbare: hun zoon komt weer tot leven.

Een duel tussen meesters van griezel en spanning

Wat als we niet zouden kiezen tussen deze twee genieën en gewoon de tijd nemen om alles te bekijken? Volgens ons de beste oplossing, zeker met Halloween in aantocht! Zowel Flanagan als Shyamalan weten hoe ze ons bang moeten maken. Deze twee series houden je waarschijnlijk voor het scherm gekluisted en kunnen je wel 's met een klein hartje doen gaan slapen! Klein voordeel misschien voor 'Servant': er zijn al drie seizoenen om je tanden in te zetten!

The Midnight Club, vanaf vrijdag 7 oktober beschikbaar op Netflix:




Servant, 3 seizoenen beschikbaar op Apple+:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top