ESLOL: Northern Lions en KVM Esports stellen slots voor 2023 veilig

Esports | Northern Lions en KVM Esports zullen deelnemen aan Elite Series-seizoen van 2023. Beide teams hebben zich verzekerd van een plaats tijdens het promotietoernooi tegen ZenniT en ION SQUAD, en zullen daarom een vaste plaats innemen in de hoogste divisie van ons regionale circuit.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het competitieve League of Legends-circuit van de regionale leagues ligt al meer dan anderhalve maand zo goed als stil. Terwijl in de Benelux momenteel een Pro-AM-toernooi aan de gang is en de kampioenen van de verschillende competities hun kleuren verdedigen in de European Masters, vond deze week een heel andere competitie plaats met een veel hogere inzet: het promotietoernooi.

Sinds Riot Games de ERL’s opnieuw heeft ontworpen, betekent elk seizoenseinde een potentiële promotie – voor de twee beste teams in de tweede divisie – of een potentiële degradatie – voor de twee slechtste teams in de eerste divisie. Deze vier teams worden vervolgens in een double elimination tree geplaatst om te bepalen welke hun plaats in de topcompetitie veilig zullen stellen.

In de Benelux waren het ION SQUAD en KVM Esports die hun slot moesten verdedigen, na een rampzalig seizoen dat resulteerde in de zevende en achtste plaats in het puntenklassement van het kampioenschap. Tegenover hen stonden ZenniT Gaming en Northern Lions, die zeer goed hadden gepresteerd in de Belgian en Dutch Tour en vervolgens in de Tour Masters.

Op maandag waren het Northern Lions die hun plaats tegen ION SQUAD veiligstelden. De Nederlandstalige organisatie versloeg het Belgische team met een score van 3-1 nadat ze KVM Esports in de openingswedstrijd naar de loser bracket hadden gestuurd.

De volgende dag keerde ION SQUAD terug voor een tweede poging tegen KVM. Helaas voor hen konden ze geen comeback maken. De mannen van Flif verloren met dezelfde score als de dag ervoor: 3-1.

Northern Lions en KVM Esports zullen dus deelnemen aan de 2023 Elite Series, het hoogste competitieve niveau van League of Legends in de Benelux. De twee teams voegen zich begin januari bij Sector One, LowLandLions, mCon LG Ultragear, Team 7AM, The Agency en titelverdediger KRC Genk Esports voor wat een explosieve Spring Split belooft te worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top