Deze vijf dingen wist je nog niet over ‘Don’t Worry Darling’

Films | Vanaf woensdag 21 september kan je in de bioscoop naar ‘Don’t Worry Darling’ gaan kijken. Deze thriller werd geregisseerd door de Amerikaanse actrice Olivia Wilde en laat Harry Styles schitteren naast de fenomenale Florence Pugh. Er zijn echter nog een aantal belangrijke weetjes over de film die wij voor jou hebben verzameld!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Geïnspireerd op de jaren vijftig

‘In Don’t Worry Darling’ volgen we het leven van Jack (Harry Styles) en Alice (Florence Pugh), een Amerikaans koppel dat in een utopische gemeenschap leeft. Zowat alles in die gemeenschap ziet eruit alsof het uit de jaren vijftig komt. De kledij van de personages en de interieurs voelen bijvoorbeeld zeer retro aan. De onderlinge dynamieken tussen man en vrouw doen ook denken aan deze periode uit de twintigste eeuw waarin verondersteld werd dat een vrouw zich uitsluitend bezighield met het huishouden en de man als enige ging werken. Regisseur Olivia Wilde putte inspiratie uit de populaire cultuur van de jaren vijftig en maakte naar verluidt ook enkele moodboards waarop foto’s van Frank Sinatra, Nat King Cole en Brigitte Bardot te zien waren. Volgens de vakpers ziet de film er soms te gelikt uit en doet de esthetiek meer denken aan bepaalde modebladen uit deze tijd met een retro-thema, in plaats van aan de echte jaren vijftig.

Shia LaBeouf “te competitief”

In de film zien we hoe Alice vragen begint te stellen over haar leven in de gemeenschap. Haar man Jack is daarentegen volledig mee met het verhaal dat er wordt uitgedragen. Jack wordt gespeeld door de Britse popzanger Harry Styles, die in deze film voor het eerst een hoofdrol scoort. De rol van Jack ging oorspronkelijk echter naar Amerikaans acteur Shia LaBeouf, maar regisseuse Olivia Wilde koos er op de valreep voor om Harry Styles een kans te geven. Volgens Wilde zorgde LaBoeuf immers voor te veel “competitieve energie” op de set. Styles nam de kans met twee handen aan en zet meteen een straffe prestatie neer.

Olivia Wilde bijna in de hoofdrol

Olivia Wilde zit niet enkel achter de camera’s; ze staat er ook voor. De 38-jarige Amerikaanse actrice en regisseur speelt in de film de rol van Bunny, een van de huisvrouwen uit de gemeenschap en tevens een goede vriendin van Alice (Florence Pugh). Wilde wou aanvankelijk zelf in de huid van het hoofdpersonage kruipen en actrice Florence Pugh de bijrol laten spelen, maar ze veranderde het geweer van schouder. Ze besloot de rollen om te draaien omdat Alice en Jack een relatief jong stel zijn, wat beter rijmt met de 26-jarige leeftijd van Pugh. Wilde stelt bovendien dat Pugh uitstekend kan acteren en de energie van het hoofdrolpersonage beter belichaamt.

Een geschikte melodie op vijf minuten tijd

Wilde wou op een slimme manier gebruik maken van muziek om de spanning in de film op te drijven. Ze dacht bijvoorbeeld aan een melodie die het hoofdpersonage Alice moest neuriën van zodra die twijfels begon te krijgen over de perfecte wereld in de gemeenschap. De regisseusr ging voor de melodie ten rade bij enkele producers, maar ze kwam telkens van een kale reis thuis. Gelukkig was Harry Styles er nog. De Britse popzanger dacht mee na over de melodie en bedacht op vijf minuten tijd het ideale deuntje. Volgens Wilde klinkt dat deuntje “lieflijk, maar toch ook eng”. En dat is exact wat ze zocht.

Pikante scènes

De trailer voor ‘Don’t Worry Darling’ doet vermoeden dat de film enkele pikante scènes bevat, en dat klopt ook. Toch is de regisseuse niet helemaal tevreden met wat er uiteindelijk vertoond zal worden. Wilde moest naar eigen zeggen sommige van die scènes censureren om het Amerikaanse publiek niet tegen de borst te stuiten en dat zinde haar niet. Hoofdrolspeelster Florence Pugh houdt er een andere mening op na. Zij vindt dat de nadruk moet liggen op de acteerprestaties van de acteurs en de boodschap die ze willen overbrengen. In de wandelgangen viel overigens te horen dat Harry Styles zich nog niet helemaal comfortabel voelde met de pikante scènes. Dat is niet verrassend, zeker als je weet dat het de eerste keer is dat de man meedoet met zo’n grote filmproductie.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top