Herakles wil zijn hernieuwde vorm bevestigen tegen Leuven

Hockey | Na een moeilijke start van het seizoen is Herakles de laatste twee weken weer in vorm. In een wedstrijd die je kan volgen op de zenders van Pickx+ Sports, hoopt de Antwerpse ploeg deze zondagmiddag om 12u30 de stijgende lijn door te trekken tegen Leuven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Herakles begon het seizoen niet op de beste manier. Nicolas De Kerpel en zijn teamgenoten werden in de openingswedstrijd van het seizoen geklopt door Orée (2-7) en verloren vervolgens met 6-4 in het huis van promovendus Ukkel. Dit was geen goed begin van de nieuwe campagne voor een club die dit jaar mee wil doen in de play-offs, na een teleurstellende vijfde plaats in het vorig seizoen.

In mei trokken de kampioenen van 1998 al een aantal spelers aan in het eerste om hogerop te komen. Het doel was het team te versterken en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de jonge Belgen hun plaats niet zouden verliezen. Verschillende namen werden binnengehaald, zoals Nico Cicileo, een Argentijns international, de Nieuw-Zeelanders Dylan Thomas en George Muir, de Italiaan Manuel Mondo en de jonge Fransman Antonin Igau, 21 jaar oud en op het punt om bij de Franse nationale ploeg te komen. Naast deze versterkingen rekende de club uiteraard ook op het 19-jarige talent Arno Van Dessel, die al een plaatsje heeft veroverd in de ploeg van de Red Lions, om dit seizoen nieuwe wegen in te slaan.

Na twee pijnlijke nederlagen reageerde Lier perfect in een gespannen clash met de Dragons, door hun rivalen Antwerp met 3-0 te verslaan en zo hun eerste overwinning van het seizoen op te tekenen. Twee dagen later bevestigde Herakles zijn terugkeer in vorm in het huis van de titelverdedigers, die drie wedstrijden hadden gewonnen. Na te hebben geleid en terug te zijn gebracht tot 2-2, moest Racing het onderspit delven tegen de efficiëntie en de vastberadenheid van Lier (2-4).

In de vroege wedstrijd van de zesde speeldag die dit weekend op de agenda staat, kreeg Herakles echter een nederlaag te verwerken tegen Gantoise De ploeg uit de grootste studentenstad van het land startte uitstekend aan het seizoen en trekt die lijn nu door. Zal Herakles kunnen winnen tegen Leuven? Hun dichtste rivalen die onlangs hun eerste wedstrijd van het seizoen wonnen tegen Ukkel?

Het programma van de vierde speeldag:

Zondag 25 september

Volg wekelijks het beste van de ION Hockey League op de Pickx+ Sports Tv-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top