Deze actrices kregen de eer om koningin Elizabeth II te vertolken

Series | Engeland neemt vandaag afscheid van koningin Elizabeth II, die om 12u wordt begraven. Het land is in grote rouw en als eerbetoon aan The Queen blikt Proximus Pickx terug op de verschillende actrices die de eer hadden om als actrice in de huid te kruipen van de koningin die 70 jaar op de troon heeft gezeten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Claire Foy

De actrice speelde de eerste twee seizoenen de koningin in de succesvolle Netflix-serie ‘The Crown’. Zij is de eerste actrice die koningin Elizabeth II mocht spelen en ze maakte grote sier. Clair Flow won een Golden Globe en een Screen Actors Guild Award voor haar vertolking van The Queen.

Olivia Colman

Na Claire Foy is het de met een Oscar bekroonde actrice Olivia Colman die de rol van koningin op zich nam voor seizoen 3 en 4 van 'The Crown'. Voor haar vertolking van de monarch in de jaren zestig tot begin jaren negentig won ze een Emmy Award en een Golden Globe voor beste actrice in een dramaserie. Voor de laatste twee seizoenen van de serie zal Imelda Staunton, vooral bekend van haar rol als Dolores Umbridge in de 'Harry Potter'-filmreeks, deze rol overnemen. Het team van de serie heeft ook aangekondigd een pauze te nemen in het filmen om hulde te brengen aan de koningin.

Helen Mirren

De film 'The Queen' uit 2006, geregisseerd door Stephen Frears, beschrijft de nasleep van de dood van prinses Diana. Helen Mirren won een Oscar voor haar rol als koningin Elizabeth II, terwijl de film ook genomineerd werd voor Beste Film, Beste Originele Scenario, Beste Regie, Beste Kostuums en Beste Muziek. Het was niet de eerste keer dat Mirren de rol van The Queen mocht vertolken. Ze won immers eerder al een Tony Award voor haar rol als de koningin in ‘The Audience’, wat later de inspiratie vormde voor 'The Crown' van Netflix. Mevr. Mirren kreeg ook de titel van 'Dame Commander of the Order of the British Empire’ van de koningin zelf!

Emma Thompson

De Britse actrice Emma Thompson lijkt de ideale kandidaat om koningin Elizabeth II te spelen in een verfilming. Tot op heden heeft ze deze rol alleen gespeeld in een Engelse tv-film geproduceerd door Sky Arts. In 'Walking the Dogs' toont men op verrassende wijze wat er gebeurde toen de koningin Michael Fagan (Eddie Marsan) ontmoette, een man die in 1982 inbrak in de slaapkamer van de koningin in Buckingham Palace.

Kristin Scott Thomas

Kristin Scott schitterde niet in de bioscoop of op televisie als koningin Elizabeth II, maar wel in het theater. Net zoals bij Helen Mirren, was deze versie gebaseerd op het toneelstuk ‘The Audience’ van Peter Morgan. Scott had grote schoenen te vullen, want Mirren had bijzonder veel indruk gemaakt met haar vertolking van The Queen. Scott wist in deze herwerkte versie echter iedereen met verstomming te slaan en een meesterwerk af te leveren.

Ontdek ‘The Crown’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top