Arne Engels van 'last minute noodoplossing' tot uitblinker bij Club NXT

Challenger Pro League | Hoewel Arne Engels in vier van de vijf vorige duels in de basis werd gedropt door Nicky Hayen (en zelfs enkele keren de aanvoerdersband droeg) leek er voor de jonge middenvelder geen vooraanstaande rol weggelegd tijdens de wedstrijd Club NXT - SK Beveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tot even voor de aftrap was Engels aangeduid als bankzitter, maar door een last minute blessure bij Noah Mbamba mocht de 19-jarige middenvelder toch onverwacht opdraven vanaf het eerste fluitsignaal.

Engels had niet lang nodig om een switch te maken in zijn hoofd en trapte na amper tien minuten al alle frustraties van zich af met een schitterende pegel waar Beverendoelman Beau Reus geen verhaal tegen had.


Maar ook na die fraaie openingsgoal bleef Engels een vooraanstaande rol spelen. Zo haalde hij (met de aanvoerdersband rond de arm na de wissel van Audoor) in de 67e minuut weer verschroeiend uit, alleen strandde zijn poging op de 2-2 dit keer op de paal.

Het bleek slechts uitstel, want even later stuurde Engels Talbi op wandel en die scoorde op fraaie wijze alsnog de 2-2 voor de Bruggelingen.

Een schitterende goal, een bal op de paal en een assist dus voor Engels; die zich zo van 'last minute noodoplossing' tot uitblinker bombardeerde en zo ongetwijfeld een 10 op 10 voor 'mentaliteit en veerkrachtigheid' kreeg van zijn coach.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top