Stassin (RSCA Futures) wordt jongste hattrickheld in 1B

Challenger Pro League | Lucas Stassin is er vrijdag in geslaagd om een uitbundig Lisp het zwijgen op te leggen. De jonge spits van RSCA Futures scoorde drie goals op het veld van Lierse en had zo een bijzonder groot aandeel in de met 2-3 gewonnen wedstrijd tussen de competitieleider (Lierse) en de club die nog steeds ongeslagen doorheen de Challenger Pro League wandelt (RSCA Futures).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met zijn hattrick werd Stassin meteen ook de jongste hattrickheld van 1B. De zoon van oud-voetballer Stéphane Stassin (Anderlecht, Mönchengladbach, Union, ...) was vrijdag welgeteld 17 jaar, negen maanden en 18 dagen oud toen hij zijn naam 3x op het scorebord zette.

Daarmee verbreekt hij het record van Daan Heymans. De huidige middenvelder van Sporting Charleroi was in februari 2018 18 jaar en 233 dagen oud toen hij een hattrick scoorde voor KVC Westerlo in de derby tegen... Lierse. De derde plaats is voor Manfred Ugalde die in januari 2021 18 jaar en 249 dagen oud was toen hij er voor Lommel SK drie binnen lapte tegen SK Deinze.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top