Gaat Martinez het voorbeeld van Simeone volgen bij de Rode Duivels?

Rode Duivels | Bondscoach Roberto Martinez gaat tegen Wales en Nederland mogelijk enkele zaken moeten uittesten. Zo is er de nieuwe situatie rondom Axel Witsel. Hij maakt bij Atlético Madrid furore als centrale verdediger.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atlético Madrid haalde Axel Witsel deze zomer transfervrij weg bij Borussia Dortmund. Iedereen dacht dat hij als defensieve middenvelder wel van waarde kon zijn in Spanje, maar Diego Simeone posteerde hem in de voorbereiding in het hart van de defensie en de Rode Duivel begon ook het seizoen op die positie. Witsel maakt er met zijn passing en defensieve tussenkomsten heel veel indruk.

Witsel sprak bij Eleven Sports over zijn nieuwe positie, waar hij bij Dortmund ook al eens mocht van proeven. "Dit is nieuw voor mij. In het begin was het echt niet gemakkelijk. Aan de bal gaat het, want het spel speelt zich voor je af. Als middenvelder is dat anders. Op defensief vlak vraag het veel denkwerk. Je moet opletten en heel de tijd geconcentreerd zijn, dus in het begin was dat wat moeilijk, want het is een aanpassing. Maar goed, op dit moment verloopt het zeer goed. Ik voel me wel nog steeds middenvelder. Ik vind niet dat ik door mijn leeftijd definitief als verdediger moet gaan spelen. Het belangrijkste is dat ik speel, maar ik blijf een middenvelder en de coach weet dat ook", aldus Witsel.

Weelde op het middenveld

Het is nu de vraag of Roberto Martinez Witsel ook gaat uittesten als centrale verdediger? We zijn geneigd om te denken van niet. De Spanjaard liet enkele maanden geleden nog verstaan dat hij Witsel als een middenvelder aanziet. Bovendien speelt België achteraan met drie verdedigers en Witsel zou centraal moeten kunnen spelen. Op die positie heeft de bondscoach met Toby Alderweireld een sterkhouder staan. Alderweireld maakte daar in de vorige interlands indruk. Aan de rechterzijde van Alderweireld liet Leander Dendoncker voordien een goede indruk en Zeno Debast kan ook op die positie uit de voeten, net als eventueel Timothy Castagne. De moeilijke situatie waarin Dedryck Boyata (bankzitter bij Club Brugge) en Jason Denayer (geen club) zitten, is voorlopig dus geen groot probleem voor de bondscoach.

De bondscoach kan Witsel vrij makkelijk een rij achteruit trekken, want op het middenveld is er genoeg weelde. Amadou Onana is sterk bezig bij Everton en zou de rol van Witsel, weliswaar op een andere manier, kunnen overnemen. Daarnaast is er ook nog Roméo Lavia, die schittert bij Southampton. Al kwam zijn blessure op een zeer slecht moment. Tegen Wales en Nederland zullen we zien of Martinez het voorbeeld van Simeone gaat volgen.

Volg de UEFA Nations League-wedstrijd tussen België en Wales op donderdag 22 september vanaf 20u25 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top