COD Next geeft nieuwe info over de Call of Duty-franchise

Esports | Alle fans hebben lang gewacht op 15 september, want dan vond COD Next plaats. Tijdens een modern ogende conferentie, georganiseerd door Activision – de uitgever van Call Of Duty- kwamen we wat meer te weten over de verschillende titels waar de studio’s momenteel aan werken. Een zorgvuldig uitgekozen selectie van influencers was ook aanwezig om […]

Door Proximus

Deel dit nieuws

Alle fans hebben lang gewacht op 15 september, want dan vond COD Next plaats. Tijdens een modern ogende conferentie, georganiseerd door Activision – de uitgever van Call Of Duty- kwamen we wat meer te weten over de verschillende titels waar de studio’s momenteel aan werken. Een zorgvuldig uitgekozen selectie van influencers was ook aanwezig om het spel als eerste te ontdekken.

Modern Warfare II krijgt vorm

Een eerste gameplay video staat nu online. De drone, de Javelin anti-tank raketwerper, de heartbeat sensor en de Bouncing Betty zijn terug, tot groot plezier van de fans!

Infinity Ward lijkt ook de nadruk te willen leggen op samenwerking. Het voltooien van doelstellingen in teamverband wordt van vitaal belang voor je progressie.

De release van een 6v6 Prisoner Rescue‘ modus werd officieel bevestigd. Eén team valt aan terwijl het andere verdedigt. Het aanvalsteam moet twee gevangenen uit vijandelijke gebouwen halen, zich een weg banen naar een extractiepunt en de gijzelaars bevrijden. Het andere team moet de verdediging voorbereiden om de redding te voorkomen.

Er zijn natuurlijk een paar unieke elementen. Degene die de gevangene vasthoudt kan bijvoorbeeld alleen zijn pistool gebruiken.

Er komt ook een nieuwe modus genaamd ‘Invasion’. Die vindt plaats op grote maps in 20v20, en het doel is om zoveel mogelijk kills te halen. Nieuw in dit speltype is dat onvolledige teams worden gevuld met spelers maar ook met AI (of bots). De ontwikkelaars hebben hier goed over nagedacht. Ze beslisten om bots toe te voegen omdat ze continu gevechten willen bieden zonder onderbreking.

Ook een Third Person-modus werd eindelijk bevestigd! Om te beginnen zal dit alleen in de ‘Headquarters‘-modi beschikbaar zijn, maar na de release zullen andere modi ondersteund worden.

Een ‘Special Ops‘-modus zal ook in het spel zitten. Die is vergelijkbaar met de modus in voorganger Modern Warfare 2: het doel is om missies met twee spelers te voltooien.

Meer info over Warzone 2

Activision®

De kaart van Warzone 2 heet ‘Al Mazrah‘ en wordt de grootste en meest complete kaart die de ontwikkelaars hebben gemaakt, inclusief nieuwe mechanics.

Het zal mogelijk zijn om zowel aan de oppervlakte als onder water te zwemmen. Je zal je ook kunnen vasthouden aan een oppervlak om te schieten of vooruit te springen. Watergevechten maken hun intrede met gewapende boten en het water wordt volgens de ontwikkelaars zo natuurlijk mogelijk weergegeven. Je kan enkel pistolen gebruiken in het water.

De cirkel zal zich geleidelijk verdelen in verschillende kleinere cirkels (tot 4), voor ze naar een enkel punt terugkeren.

Ook aan de Gulag werd gesleuteld. De speler kan bondgenootschappen met vijanden sluiten om een tegenstander te verslaan en terug te keren naar het slagveld.

Tenslotte zullen Warzone 2 & Modern Warfare II een nog dynamischere anti-cheat technologie dan ooit bevatten.

Warzone Mobile werd ook aangekondigd, zonder releasedatum. De map van het spel zal Verdansk zijn en de saves worden cross-platform.

De open beta van Modern Warfare II loopt van 16 september (19u) tot 20 september voor Playstation-spelers en van 22 tot 26 september voor Xbox- en PC-spelers. Warzone 2 staat gepland voor 16 november 2022.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top