Na amper vijf speeldagen staat er al een CPL-speler met een gele dreiging achter z'n naam

Challenger Pro League | We zijn amper vijf speeldagen ver in de Challenger Pro League en toch staat er alweer een speler op één gele kaart van een schorsing. Die gaat automatisch in op de eerstvolgende speeldag nadat een speler vijf gele kaarten heeft verzameld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lierseverdediger Joedrick Pupe pakte in zijn eerste vijf wedstrijden bij de profs al meteen vier gele kaarten. Tijdens de openingsspeeldag bleef de rijzige verdediger nog kaartloos bij de 4-1 nederlaag tegen Jong Genk, maar in de vier daaropvolgende wedstrijden pakte Pupe telkens een gele kaart. Opvallend genoeg won Lierse ook al die wedstrijden.

Als de Pallieters telkens blijft winnen als Pupe een gele kaart pakt, dan zal de verdediger zich de komende maanden nog stevig mogen uitleven van zijn coach en de Liersefans. Maar het is wel een feit dat Pupe bij een volgend geel kartonnetje sowieso één wedstrijd langs de kant zal moeten blijven.

Voet van het gaspedaal

Dat hoeft niet meteen heel snel te zijn, want vorig seizoen stond Kevin Kis ook al op vier gele kaarten na vijf speeldagen. De verdediger van Lommel SK nam toen wat gas terug en kreeg uiteindelijk pas op de dertiende speeldag zijn vijfde gele kaart onder de neus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top