Alfea’s leerling-feeën zijn eindelijk terug voor het 2de seizoen van Winx op Netflix

Series | De Winx-saga is een van de series waar door tieners op het Netflix-platform het meest naar uitgekeken wordt. Het eerste seizoen kwam uit in januari 2021, het vervolg van de serie die is gebaseerd op de animatieserie 'Winx Club' komt uit op vrijdag 16 september 2022. Maak je klaar voor een weekend van bingewatchen. Dit is wat je kunt verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aangezien het meer dan anderhalf jaar geleden is dat je de eerste zes afleveringen verslonden hebt, zet Proximus Pickx nog eens even de gebeurtenissen van het eerste seizoen van 'Fate: The Winx Saga' op een rij. Maar spoiler alert! Als je de eerste afleveringen van deze serie nog niet gezien hebt, lees dan niet verder als je je kijkplezier niet wilt verbrodden. Het verhaal draait om vijf feeën die naar de magische kostschool Alfea gaan om er hun toverkrachten te perfectioneren. Daar moeten ze het echter ook opnemen tegen monsterlijke tegenstanders om hun school te beschermen.

Een van die feeën is Bloom, een tiener die is opgegroeid in een gewoon gezin in de mensenwereld, een parallel universum waar magie niet wordt geacht te bestaan. Toch krijgt ze krachten, zo kan ze het vuur beheersen. Ze heeft veel vragen over haar afkomst, die ver verwijderd is van wat ze zich had voorgesteld. Ze wordt toegelaten tot de feeënschool waar ze een flat deelt met vier andere meisjes: Stella, Terra, Aisha en Musa. De roodharige fee ontdekt dat ze geadopteerd is, dat ze een wees is uit Aster Dell, een stad die geteisterd wordt door monsters die de Verbranden worden genoemd. Bloom blijkt ook een zogenaamd wisselkind te zijn, een fee die is verwisseld met een mensenbaby en opgevoed door Aardse ouders.

Bloom gaat dan ook op zoek naar haar biologische ouders. Ze bevrijdt Rosalind, een gewezen directeur van Alfea die gevangen zit in een krachtige magische barrière. Zij lijkt de sleutels te hebben tot haar vele vragen, maar het blijkt dat Rosalind andere motieven heeft. Rosalind onthult namelijk aan Bloom dat zij haar indertijd gered heeft en toevertrouwd heeft aan adoptieouders. Aan het eind van seizoen 1 ontdekt Bloom ook dat ze een immense kracht heeft: de Drakenvlam. Het is de meest machtige kracht van allemaal. De voormalige directrice zou die kracht echter ook willen bezitten. Rosalind, ze gaat binnenkort haar taken op Alfea opnieuw overnemen, is meedogenloos en om te krijgen wat ze wil, deinst ze er niet voor terug om bloed aan haar handen te hebben. Zo neemt ze de school over door de huidige directrice te vermoorden.

Wat kunnen we verwachten in seizoen 2?

In het tweede seizoen moeten Bloom en haar vriendinnen het opnemen tegen Rosalind en haar snode plannen. Totdat de waarheid naar buiten komt over haar ware bedoelingen en de omstandigheden van de dood van directrice Farah Dowling, hervormt Rosalind de school op haar eigen manier. Ze richt ook een leger van magische studenten op. Maar hoe zullen ze aan de duistere krachten kunnen weerstaan? En we gaan ook meer te weten komen over andere feeën en hun verleden.

Wat de cast betreft, vinden we al onze favoriete vertolksters terug. Behalve voor Rosalind die door een andere actrice vertolkt gaat worden! Het is niet langer Lesley Sharp die de kwaadaardige fee speelt, maar Miranda Richardson neemt haar rol over. Er komen ook drie nieuwe gezichten bij. Showrunner Brian Young (‘The Vampire Diaries’), die veel kritiek kreeg vanwege de afwezigheid van enkele hoofdpersonages, heeft de fans van de animatieserie gerustgesteld door de komst van Flora, de nicht van Terra, aan te kondigen. De fee wordt gespeeld door Paulina Chávez ('The Expanding Universe of Ashley Garcia'). Ze krijgt het gezelschap van Éanna Hardwicke ('Normal People') in de rol van Sebastian en Brandon Grace als Grey. Het nieuwe seizoen telt ook twee afleveringen meer dan het eerste, waardoor S2 dus op acht afleveringen uitkomt.

Ontdek het tweede seizoen van 'Fate: The Winx Saga' vanaf 16 september op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top