Ons elftal van de week

Sport |

Met een vierde overwinning op rij dendert de Lierse trein rustig voort in de Challenger Pro League! Beerschot tuimelt met een 4/12 ondertussen naar beneden en Virton pakte haar eerste driepunter van het seizoen.

Dender - Lierse

Dender probeerde het met een driemansverdediging, maar werd toch al snel onder druk gezet. Walbrecq en Laes vonden echter geen weg naar de netten. Wanneer een geel-zwarte voorzet naar de tweede paal vloog kon Van Acker afleggen voor Pupe die quasi op de doellijn kon binnenkoppen. Nog voor het rustsignaal kon de thuisploeg echter gelijkmaken. Het was Cools die de bal devieerde en zo een klein gaatje vond tussen Laes en de paal. Maar Lierse verraste de Oost-Vlamingen opnieuw. Op slag van rust legde Walbrecq af voor Van Acker die al vallend kon afwerken.
De gelijkmaker viel al redelijk snel na de pauze. Cukur legde aan vanop 25 meter en de bal vloog heerlijk hard tegen de netten. Toch waren de beter kansen nog voor de bezoekers. Walbrecq en Rocha hadden pech bij de afwerking, maar Tabekou had dan weer geluk. Pupe kopte een vrije trap naar doel maar de bal week af op het hoofd van zijn collega Tabekou, waardoor Gies kansloos was. Lierse klom dus aan de leiding met een zwaar bevochten 2-3!

Beerschot - Lommel

Geen carnaval op het Kiel, want het verloor haar tweede thuismatch op rij. Het was wel Lommelgoalie De Busser die als eerste de handen uit de mouwen moest steken, met een prima redding op de kopbal van Van den Bergh. Wanneer Rigo na 22 minuten een onnodige tackle op de enkels van Martinez uitvoerde, werd die eerste meteen naar de kleedkamers gestuurd met een rode kaart. Verlinden dook op in de box maar De Busser redde knap, Baeten knalde de vervolgactie over de lat. Voor de rust kopte Cauê de voorsprong voor Lommel nog voorbij Beerschotgoalie Lathouwers.
Na de appelsientjes kreeg Beerschot het niet meteen makkelijker. Martinez was een voortdurende gesel met pijlsnelle acties. Eerst besloot hij nog voorlangs daarna liep hij vlot voorbij Meisl maar besloot hij op Lathouwers. Met nog 10 minuten op de klok stuurde Henkens Martinez diep en ditmaal lukte het wel voor de Costa Ricaan: 0-2, meteen ook de eindstand.

RSCA Futures - Club NXT

Club NXT zette meteen de toon op de Heizel: na drie minuten zette Cuevas voor waar ouderdomsdeken Mertens knap afwerkte. Stassin antwoordde meteen maar doelman Shinton was goed uitgekomen. De vrije trap van Angulo strandde dan weer op de verste paal. RSCA Futures domineerde voetballend met ook nog een kans voor Agyei en opnieuw een bal op de paal, ditmaal van Hubert. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg toch wat het verdiende. Leoni met de voorzet en Hubert met de overhoekse kopbal die paal-binnen eindigde.
Tien minuten na de rust moest Cuevas alles uit de kast halen om De Wilde van de 2-1 te houden. Angulo mikte een pegel nipt over de lat en Stassin zag zijn inzet geweerd worden door een voetveeg van Shinton. Ook een overhoeks schot van Stassin werd door de Club NXT-goalie geneutraliseerd, waarna de daaropvolgende corner over de kooi werd gekopt. Angulo schilderde zijn vrije trap op de deklat. Club NXT stond dus onder druk en kwam er zelf amper uit. In de slotminuut werd het nog bijna 2-1, maar Shinton redde de poging van de doorgebroken Stassin.

Beveren - SL16

De Waaslanders hadden dringend nood aan een driepunter maar begon slecht aan de partij. Doelman Reus treuzelde te lang waardoor de opzittende Ohio het leer in doel kon werken. 0-1 na 10 minuten. De mannen van coach De Decker lieten zicht echter niet kisten. Ribeiro zette een individuele actie op maar die strandde op de paal. Daniel Maderner beloonde de Beverse aanvalslust met een afwerking buitenkant-voet, op assist van Hoggas.
In de tweede periode miste Da Silva meteen een rijpe doelkans voor SL16 aan de tweede paal. De 2-1 voor Beveren werd terecht afgekeurd omwille van buitenspel, maar het was slechts uitstel van executie voor SL16. Hoggas testte de vuisten van Poitoux, zonder succes. Na slecht uitvoetballen van de jonge Rouches werd het toch 1-2. Drie geelhemden stonden klaar aan de tweede paal om de voorzet van Moderner af te werken, maar uiteindelijk werd het Hoggas met de goal. SL16 was niet in staat om te reageren. Integendeel: Poitoux moest nog alles uit de kast halen om de poging van Edmundsson. Barry en opnieuw Edmundsson mikten dan weer nipt naast. Een terechte 2-1-overwinning.

Jong Genk - Virton

De Genkenaren staken als eersten de neus aan het venster. Virton-doelman Vincensini moest driemaal ingrijpen in de eerste 23 minuten, maar grote inspanningen moest hij daarbij ook niet leveren. De bezoekers reageerden met een hard schot van Allach in de handen van Penders. Na de uitsluiting van Kelvin kwam Virton beter in de match, zonder grote kansen vooralsnog.
Na de pauze was het Vincensini die een vrije trap uit de kruising moest halen maar ook Penders moest zich onderscheiden op een scherpe pegel van Allach. Jong Genk bleef voetballen maar moest uiteindelijk plooien. Virton zette een combinatie: voorzet van Vinck en de ingevallen Anne kopte onhoudbaar binnen. In de slotminuten verzuimde Abdallah het om de score uit te diepen, maar 0-1 was voldoende voor de bezoekers.

Deinze - RWDM

Deze partij kwam traag op gang. Pas acht minuten voor rust werd doelman Defourny echt op de proef gesteld: de kopbal van de inlopende Carcela belandde in zijn klauwen. De match ging goed over en weer maar vlak voor rust was het Deinze dat op voorsprong klom: Hendrickx kapte en schoot vanop 20 meter, de botsende bal belandde tegen de netten.
Na rust moest Defourny goed duiken om een kopbal van Carcela aan de tweede paal te neutraliseren. De prima voorzet was opnieuw van Van Landschoot. Na 51' legde Antwerp-huurling Alexis De Sart zijn vrije trap perfect naar de tweede paal, waar Plange de bal opzij legde voor Le Joncour. Die tikt makkelijk binnen. RWDM ploegde verder en maakte de 1-2 na een knappe voorzet van Smeets. Plange werkte aan de tweede paal binnen. Deinze legde zich niet neer bij de achterstand en De Belder probeerde het met een solo. Doelman Defourny lag echter dwars. Aan de overzijde drongen Plange en Vinicius nog aan, en in de slotminuten redde Defourny de meubelen op een kopbal van Quintero én een schot van diezelfde Spanjaard. Eindstand: 1-2!