Mubarak Wakaso moet Eupen ervaring bijbrengen

Jupiler Pro League | Eupen verloor dit seizoen al zes wedstrijden en bengelt op de vooravond van de negende speeldag in de Jupiler Pro League onderaan het klassement. De Panda’s zullen op bezoek bij Union uit een ander vaatje moeten tappen als ze niet willen afglijden richting de gevreesde degradatiezone.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twee overwinningen en zes nederlagen: de start van Eupen kan men bezwaarlijk goed noemen. De verwachtingen waren echter hooggespannen, vooral na de winst tegen Club Brugge op de tweede speeldag. Maar sindsdien hebben de Panda’s slechts één overwinning geboekt, op Westerlo. De nederlagen stapelen zich op en van de laatste vier waren er drie met het kleinste verschil, zijnde slechts één tegendoelpunt. De afgelopen week kon Bernd Storck rekenen op Mubarak Wakaso om zijn kern ervaring bij te brengen.

Globetrotter

Met het aantrekken van Wakaso wilde de club ervaring aan zijn ploeg toevoegen. En als je het cv van de Ghanese international bekijkt, is dat zeker het geval. De man is een ware globetrotter: hij speelde voor Ashanti Gold in zijn thuisland voordat hij naar Spanje verhuisde en voor Elche, Villarreal en Espanyol uitkwam. Daarna verhuisde hij naar Rubin Kazan, Celtic Glasgow en Las Palmas. En dan is het pas 2016.

Na Las Palmas ging het richting Panathinaikos, Granada en Alavés voordat hij naar Azië en China vertrok om te spelen voor Jiangsu Suning en afgelopen seizoen voor Shenzhen FC, waar ook zijn landgenoot Frank Acheampong actief was. De 32-jarige middenvelder speelde in die periode bijna 300 wedstrijden en scoorde 24 doelpunten. "Hij heeft met succes gevoetbald in de hoogste divisies van Spanje, Schotland en China en zal extra structuur, stabiliteit en creativiteit brengen in het spel van KAS Eupen", verklaarde Christoph Henkel, algemeen directeur van KAS Eupen, bij zijn komst.

Terugkeer naar de nationale ploeg

Voor Wakaso komt deze terugkeer naar Europa op een goed moment, enkele weken voor het WK in Qatar. Hij werd 70 keer geselecteerd voor de nationale ploeg van Ghana, waarvoor hij 13 keer scoorde, en hoopt de gunst van coach Otto Addo terug te winnen. "Ik kwam naar Eupen om te spelen. Natuurlijk heb ik al voor 13 clubs gespeeld, maar ik wil mijn ervaring aanwenden voor dit jonge team. Ik kende Eupen al voordat ik naar hier kwam", zei hij tijdens zijn presentatie.

Eupen heeft zijn ervaring dit seizoen hard nodig, want met drie rechtstreekse degradanten dit seizoen telt elk punt. De wedstrijd van komende zondag tegen Union, die een Europese wedstrijd in de benen heeft, kan weleens een keerpunt worden…

Het speelschema van speeldag 9 in de Jupiler Pro League

Vrijdag 16 september

Zaterdag 17 september

Zondag 18 september

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top