Belgenrapport CPL: Pluimen voor Dender, Lierse en Beerschot; Club NXT 'meest Belgisch' van de U23-teams

Challenger Pro League | Tijdens de eerste vijf speeldagen van de Challenger Pro League brachten de twaalf teams gemiddeld 64,7% Belgen tussen de lijnen. Daarmee ligt het gemiddelde beduidend hoger dan de voorbije jaren en dat is natuurlijk mee te danken aan de invoering van de vier beloftenteams. Al is er bij sommige profteams ook een duidelijke, Belgische tendens.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo stellen rode lantaarn Dender EH en competitieleider Lierse wekelijks meer landgenoten op dan de beloftenteams terwijl ook Beerschot VA één U23-team de loef af steekt.

Vier van de acht profteams zijn dan weer 'gebuisd' voor hun Belgenrapport, met SK Beveren als slechtste leerling van de klas. Tijdens de laatste twee competitieduels stelde Wim De Decker amper twee Belgen op waardoor het gemiddelde van de Waaslanders zakte naar 3,4 landgenoten op 11.

Maar niet enkel bij Beveren is er een neerwaartse spiraal aan de gang wat het aantal Belgen betreft. Op speeldag 1 waren 90 van de 132 basisspelers Belg en vanaf dan ging het wekelijks stelselmatig bergaf. Op speeldag 5 stonden er nog 'maar' 80 landgenoten in de basis.

Gemiddeld aantal Belgen in de basis

1. DenderEH : 9,8
2. Lierse: 9,2
3. Club NXT: 8,8
4. RSCA Futures, Jong Genk: 8,2
6. Beerschot VA: 7,8
7. SL16 FC: 7,2
8. SK Deinze: 6,4
--------------------------
9. Lommel SK: 4,8
10. RE Virton: 4,4
11. RWDM: 4,2
12. SK Beveren: 3,4

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top