Beleef een weekend motorsportplezier!

Auto-moto | Dit weekend worden de racemotoren opnieuw opgestart. In Zuid-Frankrijk vindt de 85e editie van de 24 uur-endurancewedstrijd ‘Le Bol d’Or’ plaats.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van 15 tot en met 18 september vindt nabij het Zuid-Franse stadje Le Castellet de 85e editie van Le Bol d’Or plaats en dat op het legendarische Circuit Paul Ricard. Le Bol d’Or is een jaarlijkse 24 uurs-endurancewedstrijd voor motorfietsen die al sinds 1922 wordt gehouden - dit jaar vieren de organisatoren dus de honderdste verjaardag. Le Bol d’Or is dit jaar de vierde en laatste manche binnen het FIM Endurance World Championship, wereldwijd het belangrijkste endurancekampioenschap voor motoren.

Donderdag en vrijdag worden de kwalificatierondes afgewerkt. De wedstrijd gaat zaterdagmiddag om 15u00 van start om 24 uur later te eindigen. Momenteel staat het Japanse Yoshimura SERT Motul-team aan de leiding in het klassement, gevolgd door F.C.C. TSR Honda France en Yamaha Austria Racing Team. De Belgische racer en huidige wereldkampioen endurance, Xavier Siméon, zal zichzelf dit jaar niet kunnen opvolgen. Hij zette nog maar pas een punt achter zijn carrière om persoonlijke redenen.

Bekijk de 'Bol d’Or’ op zaterdag 17 september en op zondag 18 september op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top