Behoudt Dragons het perfecte rapport tegen Waterloo Ducks?

Hockey | De ION Hockey League schoot het afgelopen weekend opnieuw uit de startblokken. Op speeldag twee serveert de Belgische topcompetitie in het hockey meteen een aantrekkelijk duel tussen KHC Dragons en Waterloo Ducks, twee ploegen die op papier titelkandidaten zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KHC Dragons werd in 2021 nog kampioen van België, maar het voorbije seizoen werd er eentje van vele teleurstellingen. Dragons bereikte de play-offs niet, een primeur sinds 2009, waardoor de titel niet verdedigd werd. De club uit Brasschaat wil dit seizoen revanche nemen en neemt geen genoegen met een plaats onder de top vier. Daarvoor werd de Australische international Blake Govers aangetrokken, net als een nieuwe coach. De Zuid-Afrikaan Craig Fulton, assistent-trainer bij de Red Lions en de man die vorig seizoen Racing naar een historische titel loodste, moet het roer omgooien bij Dragons.

De club uit Brasschaat, die Florent Van Aubel deze zomer verloor aan het Nederlandse Pinoké, begon afgelopen zondag aan het nieuwe seizoen met een zege tegen Gantoise. Thomas Crols zorgde ervoor dat Dragons op voorsprong kwam, de Franse international François Goyet zette de bordjes in evenwicht. Uiteindelijk stelden de Argentijn Nicolas Della Torre en de Ier Conor Harte de zege veilig voor de Antwerpenaren.

Bij Dragons kijken ze met vertrouwen uit naar het topduel tegen Waterloo Ducks. Vooral omdat de Ducks op de openingsspeeldag in eigen huis werden geklopt door Braxgata. Loïck Luypaert nekte in de tweede helft Waterloo Ducks met twee doelpunten. Zijn de Ducks deze teleurstelling reeds te boven gekomen en kunnen ze tegen Dragons bijgevolg wat zaken rechtzetten?

Het programma van speeldag 2:

Volg wekelijks het beste uit de ION Hockey League op de Pickx+ Sports zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top