PSG wil indruk maken tegen Juventus

Sport | De Champions League wordt aanstaande dinsdag hervat met de eerste speeldag van de groepsfase, waarin Paris Saint-Germain en Juventus Turijn met name in Groep H werden geplaatst. De twee tenoren van het Europese voetbal nemen het meteen tegen elkaar op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

PSG haalde zijn slag thuis en wist het trio Neymar, Lionel Messi en Kylian Mbappé ook dit jaar aan boord te houden. Zij moeten het verschil maken. PSG besefte echter ook dat het middenveld steviger moest worden. Met de Portugezen Vitinha en Renato Sanches, maar ook de Spanjaarden Fabián Ruiz en Carlos Soler, deed de club vier straffe ingaande transfers. Gaat PSG dit seizoen met hen eindelijk succes boeken in de Champions League?

Man City is de grote favoriet

Christophe Galtier, sinds dit seizoen de nieuwe coach van PSG, zal in Groep H op de eerste speeldag meteen Juventus moeten bekampen. De Italianen, die matig zijn gestart in de Serie A, haalden met Angel Di Maria (die transfervrij overkwam van PSG) en Paul Pogba twee grote namen naar Turijn. Die laatste is echter nog weken buiten strijd met een blessure. Dusan Vlahovic is op dit moment de grote ster bij Juventus en de spits zal zich ook willen tonen in de Champions League. In de andere partij in deze groep neemt Maccabi Haifa het in Lissabon op tegen Benfica.

Naast PSG-Juventus staat er nog een topper op het programma. In Groep G moet Sevilla aan de bak tegen Manchester City. The Citizens rekenen uiteraard op Kevin De Bruyne om het verschil te maken en met Erling Haaland kregen ze er een doelpuntenmachine bij. Zij willen de klus klaren in Sevilla, waar Adnan Januzaj zich zeker zal willen tonen bij zijn nieuwe club. In deze groep mogen Thomas Meunier en Thorgan Hazard zich met Borussia Dortmund voorbij FC Kopenhagen (met oude bekenden Jess Thorup en Mathew Ryan) proberen te knokken.

Rode Duivels aanwezig bij Real Madrid en AC Milan

In Groep F staat Real Madrid dinsdag tegenover Celtic. Thibaut Courtois en Eden Hazard zullen een zeer warm welkom krijgen in Glasgow, waar 60.000 dolenthousiaste Schotten altijd voor een prachtige sfeer zorgen. RB Leipzig hoopt in deze poule op zijn beurt Shakhtar Donetsk af te houden.

Tot slot is er AC Milan, dat met Alexis Saelemaekers, Charles De Ketelaere, Divock Origi en Aster Vranckx heel wat Belgen in de rangen heeft, al is die laatste niet opgenomen in de Europese lijst. Zij willen in Groep E FC Salzburg verslaan. Chelsea gaat dan weer voor de drie punten op het veld van Dinamo Zagreb.

Het programma van de eerste speeldag in de UEFA Champions League bij Pickx Sports:

Dinsdag 6 september

Woensdag 7 september

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top