Dit is waar je de acteurs van ‘House of the Dragon’ van kan kennen

Films | 'House of the Dragon' is op 21 augustus uitgekomen en het staat buiten kijf dat de serie een grote hit is, vooral bij fans van het legendarische 'Game of Thrones'. De serie is gebaseerd op de roman 'Fire & Blood' van George R. R. Martin en volgt de lotgevallen van het beroemde Huis Targaryen. Maar ken je de cast van 'House of the Dragon'? Dit is waar je de acteurs van kent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Matt Smith

Matt Smith speelt in de serie prins Daemon Targaryen, de jongere broer van koning Viserys, en dus de troonopvolger. Daemon is een echte Targaryen en heeft echt drakenbloed. Smith komt je vast bekend voor als je fan bent van de serie 'Doctor Who'. Hij speelde de legendarische Doctor namelijk namelijk in de seizoenen 5, 6 en 7, en zelfs het begin van seizoen 8. Hij is ook bekend door zijn rol als Philip Mountbatten in de serie 'The Crown'. De acteur lijkt een vaste waarde te worden in succesvolle series!

Rhys Ifans

Voor hij te zien was als Otto Hightower, de rechterhand en vurige dienaar van de koning, in 'House of the Dragon' was Rhys Ifans te zien in de film 'Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1'. Hij speelde de excentrieke Xenophilius Lovegood, Luna's vader. Meer recent was de acteur ook te zien in 'The King's Man' als Grigori Rasputin, en in 'Spider-Man: No Way Home' als Dr. Curt Connors, de Lizard.

Eve Best

Eve Best speelt Prinses Rhaenys Targaryen, een drakenvrouw en de echtgenote van Lord Corlys. Ze werd uitgesloten van de troon omwille van haar geslacht. De actrice is vooral bekend door haar rol als Dr O'Hara in de serie 'Nurse Jackie'. Ze was ook te zien in films als 'The King's Speech', en in andere series als 'The Honourable Woman', 'Stan Lee's Lucky Man' en onlangs nog in 'Fate: The Winx Saga', waar ze hoofdonderwijzeres Farah Dowling speelde.

Sonoya Mizuno

Sonoya Mizuno speelt in de serie de arme Mysaria, het mooie meisje dat meer keren is verkocht dan ze zich kan herinneren, maar dat uiteindelijk is opgeklommen tot de meest betrouwbare bondgenoot van prins Daemon Targaryen. De actrice was te zien in films als 'Ex Machina', 'Annihilation' en 'Crazy Rich Asians', maar ook in de series 'Maniac' als Dr. Fujita, en 'Devs' als Lily Chan.

Steve Toussaint

Steve Toussaint speelt Lord Corlys Velaryon, alias de zeeslang, in 'House of the Dragon'. Het Huis Velaryon heeft inderdaad een lijn van Valyriaans bloed die even oud is als het Huis Targaryen. Je hebt de acteur misschien al gezien in de mythische film 'Prince of Persia: The Sands of Time' als Seso, maar het was in de film 'Judge Dredd' dat hij als acteur echt werd opgemerkt. Steve Toussaint is ook bekend van zijn rollen in 'Shooting Dogs' als Roland, en in de serie 'It's a Sin' uit 2021, waarin hij Alan Baxter speelt.

'House of the Dragon' is beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit.  Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Ontdek 'House of the Dragon' nu op Streamz via Proximus Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top