Uniek én netjes binnen de regels: Duranville scoorde dit weekend zowel bij RSCA Futures als bij Anderlecht

Sport | Het eerste weekend van september 2022 werd er eentje om nooit te vergeten voor Julien Duranville. Het amper 16-jarige toptalent van RSCA scoorde vrijdag namelijk zijn eerste doelpunt voor RSCA Futures (in de derby tegen RWDM) om dan zondag ook nog eens zijn eerste A-goal te scoren in het eigen Astridpark tijdens de match van Anderlecht tegen OH Leuven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een bijzonder opmerkelijke prestatie die allicht niet al te snel geëvenaard zal worden. De kans is sowieso al wat geringer dat een U23-speler in hetzelfde weekend voor de A- en de B-ploeg uitkomt. Laat staan dat hij er dan ook nog eens in slaagt om voor beide teams te scoren.

Toch is er helemaal niks onreglementairs aan het parcours dat Duranville afgelopen weekend bewandelde. Spelers worden namelijk enkel uitgesloten van de U23-wedstrijd als ze in de voorafgaande match van de A-ploeg minstens 45 minuten spelen (of basisspeler waren). In de omgekeerde richting (van B-ploeg naar A-ploeg) gelden dergelijke regels niet.

En aangezien Duranville zondag bij Anderlecht slechts inviel na 65 minuten, kan hij ook gewoon volgend weekend weer zonder problemen starten bij RSCA Futures in de clash tegen de historisch rivaal Club (NXT). Maar als hij ook blijft presteren bij het A-elftal, dan kan hij in de toekomst wel eens onbeschikbaar worden voor de B-ploeg.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top