Veegt Dender de nul van de tabellen? Slechts één 1B-team moest langer wachten op punt(en)

Sport | Dender EH krijgt zondagmiddag een vierde kans om de vervelende nul van de tabellen te vegen. De kampioen van eerste nationale ging in de eerste drie competitieduels telkens onderuit en wacht dus nog steeds op de eerste punten. RE Virton moet het kind van de rekening worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als Dender er toch niet in slaagt om minstens een punt te pakken in Luxemburg, dan evenaren de Oost-Vlamingen trouwens de slechtste competitiestart die een 1B-team ooit al maakte (sinds de hervormingen van 2016).

Die weinig benijdenswaardige eer is momenteel voor RE Moeskroen; dat vorig seizoen ook tot de vijfde speeldag moest wachten om de nul van de tabellen te vegen. De Henegouwers speelden toen 1-1 gelijk tegen... RE Virton, nadat ze in de eerste vier duels ook telkens puntenloos het veld af moesten.

Voor de verplaatsing naar Virton kan coach Regi Van Acker voor het eerst rekenen op nieuwkomers Cukur, Marzo en Myny. Dubko is nog niet speelgerechtigd. Bij Virton zijn Kagé en Vitris nog steeds geblesseerd; Loua hervatte de trainingen maar is allicht nog niet wedstrijdfit.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top