Club moet al meteen punten pakken in kampioenenbal tegen Bayer Leverkusen

Sport | De eerste speeldag van de UEFA Champions League vindt woensdag plaats met de Belgische vertegenwoordiger Club Brugge die het in het Jan Breydelstadion opneemt tegen Bayer Leverkusen, op papier de meest haalbare tegenstander van blauw-zwart in de groepsfase van het kampioenenbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge is razend ambitieus, zoveel is zeker. Na verschillende bemoedigende Champions League-campagnes wil blauw-zwart nu eindelijk de knock-outfase bereiken. Een prestatie waar de jongste jaren enkel AA Gent in is geslaagd. Ondanks het verlies van Charles De Ketelaere kon de landskampioen, nu onder leiding van Carl Hoefkens, zijn sleutelspelers behouden (Vanaken, Lang, Mignolet,...) en alle linies versterken (Boyata, Yaremchuk, Jutgla, Onyedika,...). Is Club eindelijk voldoende gewapend om te strijden voor de eerste twee plaatsen in hun poule?

Inter zonder Lukaku

Club Brugge zit in groep B en zal het opnemen tegen FC Porto, Atlético Madrid en Bayer Leverkusen. De Duitsers, woensdag de eerste tegenstander van Club, begonnen slecht aan het nieuwe seizoen, zowel in de Duitse beker (uitgeschakeld door een derdeklasser) als in de Bundesliga (drie opeenvolgende nederlagen). Maar, zoals iedereen weet, is het kampioenenbal een heel andere competitie. Ondertussen reizen de Portugezen af naar Madrid om Axel Witsel en Yannick Carrasco te bekampen.

In de groep des doods, poule C, zal Inter Milaan het zonder de geblesseerde Romelu Lukaku moeten rooien in hun thuisopener tegen Bayern München. De Rekordmeister beschikt over nieuwe aanwinst Sadio Mané maar kan niet langer op de goals rekenen van Robert Lewandowski, die naar Barcelona verhuisde. De Catalanen, die in dezelfde groep zitten, ontvangen dan weer het kneusje van de poule, het Tsjechische Viktoria Plzen.

Post-Mertens-tijdperk in Napoli

Groep A kent een prestigieus duel tussen Napoli en Liverpool. De Italianen, voortaan zonder Dries Mertens, weten dat ze thuis op hun best moeten zijn als ze de laatste 16 willen bereiken. Ajax Amsterdam en Rangers, die in Nederland tegenover elkaar staan, zullen allesbehalve vogels voor de kat zijn.

Tottenham ten slotte zal het in zijn openingswedstrijd opnemen tegen Olympique Marseille. The Spurs zijn favoriet in groep D, waar ook regerend Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt en Sporting Portugal deel van uitmaken. De strijd om de tweede plaats zal tot het einde spannend zijn.

Het programma van de eerste speeldag in de UEFA Champions League bij Pickx Sports:

Dinsdag 6 september

Woensdag 7 september

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top