Einde transfersoap rond Hans Vanaken, Wout Faes naar de Premier League?

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de huidige transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Volgens de Franse sportkrant L’Equipe staat AA Gent op het punt om doelman Paul Nardi aan te trekken. De Franse doelman van FC Lorient moet bij de Buffalo’s de strijd aangaan moet Davy Roef. Gelukkig kent de 28-jarige Fransman de Jupiler Pro League een beetje. Hij verdedigde van 2017 tot en met 2019 immers de kleuren van Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion en ver daarbuiten.

In datzelfde Jan Breydelstadion verlengde niemand minder dan Hans Vanaken zijn contract met Club Brugge. De 28-jarige spelverdeler en tweevoudige Gouden Schoen zette zijn krabbel onder een vernieuwd contract dat tot 2027 loopt. West Ham United moet hierdoor dus op zoek naar een andere getalenteerde middenvelder om de gelederen te versterken.

Achter de Kazerne is het hommeles want de Oekraïne spits Marian Shved staat op het punt om richting zijn thuisland te vertrekken. De 25-jarige spits zou volgens Het Laatste Nieuws op een zucht van een transfer naar Shakhtar Donetsk staan en ondertussen weigeren om voor KV Mechelen te spelen.

Racing Genk ziet dan weer Simen Juklerod vertrekken. Juklerod werd vorig jaar aangetrokken door het Genkse bestuur nadat hij een puike indruk had achterlaten bij Antwerp, maar verkiest nu toch een terugkeer naar zijn geboorteland Noorwegen. Daar gaat hij bij Vålerenga Fotball spelen.

De transfer van Adnan Januzaj naar Sevilla staat ondertussen op losse schroeven. Januzaj staat op het punt om een contract bij de Spaanse subtopper te tekenen, maar dat kan enkel zodra de transfer van Lucas Ocampos van Sevilla naar Ajax FC afgerond wordt. De Amsterdamse club doet moeilijk over die laatste transfer en dus wordt het bang afwachten voor Januzaj.

Balotelli, Faes en Malinovskyi

Mario Balotelli heeft dan weer geen problemen om een nieuwe club te vinden. De 32-jarige Italiaanse spits tekende zopas immers een driejarig contract bij het Zwitserse FC Sion. Daarvoor maakte Balotelli het mooie weer bij het Turkse Adana Demirspor.

Wout Faes staat dan weer op een zucht van de Premier League. Volgens Sky Sports zou Leicester City de 24-jarige Belgische verdediger van Stade de Reims immers een aantrekkelijk voorstel hebben gedaan. Leicester zou ongeveer 20 miljoen euro veil hebben voor de diensten van Faes. 

In de Franse Ligue 1 ziet PSG dan weer zijn Argentijnse middenvelder Leandro Paredes vertrekken. Paredes zal het komende seizoen vermoedelijk de kleuren van Juventus verdedigen. De Oude Dame zou de Argentijn voorlopig lenen, maar de Italiaanse club zou wel een aankoopoptie van 22 miljoen euro (plus bonussen) hebben bedongen. PSG ziet zijn kleedkamer langzamerhand leeglopen nu verdediger Abdou Diallo naar Leipzig is vertrokken en Edouard Michut zal worden uitgeleend aan Sunderland.

Een van de concurrenten van PSG, Olympique de Marseille, zou dan weer hard aan de mouw aan het trekken zijn van voormalig Racing Genk-middenvelder Ruslan Malinovskyi. Malinovsky zou het aanbod niet hebben afgeslagen, maar moet afwachten of zijn club Atalanta hem wil laten gaan.

Als Atalanta nog een verdediger nodig heeft, kunnen ze misschien aankloppen bij FC Barcelona. Daar heeft verdediger Sergino Dest aangegeven dat hij wil vertrekken. Dest heeft zijn zinnen helaas wel gezet op Villarreal, en Manchester United zou bovendien ook al geïnformeerd hebben naar zijn diensten. Barça hoeft voorlopig geen polyvalente middenvelder te zoeken want spelmaker Miralem Pjanic zou naar verluidt alsnog in Catalonië willen blijven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top