Afpersing, misdadige broers, maraboetisme en Mbappé: de affaire Paul Pogba in vijf punten

Voetbal |

Het is ondertussen wel duidelijk dat het Franse voetbal nooit volledig op zijn lauweren kan rusten en bol staat van de schandalen. Het laatste uitgelekte schandaal is de affaire rond Paul Pogba, waarin afpersing, bedreigingen en een maraboet allemaal de revue passeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mathias Pogba beschuldigt zijn broer

De bal ging uiteindelijk aan het rollen door uitspraken van Mathias Pogba, de oudere broer van Paul Pogba, op Twitter afgelopen zaterdag. In een raadselachtige tweet las de speler een verklaring voor in losgeld-stijl en daarna kondigde hij aan dat hij grote dingen over zijn broer wilde onthullen. Later legde de Guineeër uit dat de acties van zijn broer hem bijna het leven kostten. Mathias lijkt hiermee het imago van zijn broer een flinke knauw te willen geven en beschuldigt hem er zelfs van dat hij Kylian Mbappé onderworpen heeft aan een maraboet.

Entourage Paul Pogba reageert en beschuldigt Mathias

Zondag kwamen Paul Pogba en zijn raadgevers met een reactie, waarin ze verklaarden niet verbaasd te zijn over de uitspraken van Mathias. Ze gaven daarnaast te kennen dat er een onderzoek loopt naar aanleiding van een klacht die begin augustus in Italië en Frankrijk werd ingediend. De reden daarvoor zou een poging tot afpersing op de persoon van Paul Pogba zijn. Misdadigers, waaronder de Juventus-speler zijn broer herkend zou hebben, zouden de middenvelder zowel thuis als in het trainingscentrum bedreigd hebben voor 13 miljoen euro. Bovendien zou de Franse international een bedrag van 200.000 euro afhandig zijn gemaakt door een familielid via zijn kredietkaart.

Gerecht bevestigt

Speurders bevestigden de klacht en het lopende onderzoek. Volgens hen verklaarde Paul Pogba dat hij bedreigd werd door jeugdvrienden en twee mannen met wapens gehuld in capuchons. De hetze zal sowieso voor een permanente deuk in het imago van de familie Pogba zorgen, ongeacht wie de dader en het slachtoffer blijken te zijn.

Mbappé moedwillig geblesseerd?

En wat met de beschuldigingen van Mathias Pogba dat zijn broer Mbappé zou hebben onderworpen aan een maraboet om hem te blesseren? “Kylian, begrijp je het nu? Ik heb niets tegen jou en zeg dit louter voor jouw bestwil. Alles is bewezen, de maraboet is bekend! Sorry voor deze zogenaamde moslim die aan hekserij doet.” De entourage van Paul Pogba beweert dat het om een poging gaat om hem in diskrediet te brengen.

Nationale ploeg van Frankrijk verstoord?

Het uitlekken van deze affaire komt alleszins op een slecht moment voor de Franse nationale ploeg, drie maanden voor de start van de wereldbeker. Paul Pogba is een belangrijke speler in het systeem van Didier Deschamps. Momenteel is hij door een knieblessure buiten strijd en wordt hij pas met het WK in aantocht terug verwacht. Zal Deschamps het risico nemen hem te selecteren, met de mogelijkheid dat de groepssfeer daardoor verstoord geraakt? In 2016 leidde het sekstapeschandaal tussen Valbuena en Benzema al tot de uitsluiting van beide spelers.

Het programma van de vierde speeldag van de Serie A op Eleven Sports:

Dinsdag 30 augustus

Woensdag 31 augustus

Volg het beste van de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, verkrijgbaar in de optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top