Met deze tv-tips krijg je nóg meer motivatie om naar school te gaan!

Films | Het is alweer tijd om naar school te gaan. Aangezien de eerste schooldagen vaak druk en vermoeiend zijn, kan je na schooltijd best even ontspannen. Proximus Pickx stelt je enkele films met ‘school’ als centraal thema voor. Daarmee kan je even uitblazen en misschien toveren ze die lach wel terug op je gezicht!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dead Poets Society

Aan deze film hield Robin Williams een van zijn bekendste acteerprestaties over. Williams speelt een professor Engelse literatuur aan de prestigieuze Welton Academy, een elitaire school waar enkel de beste mannelijke studenten uit de Verenigde Staten mogen studeren. Als anti-conformist probeert hij de studenten duidelijk te maken dat je af en toe even moet rebelleren. In zijn lessen mogen de studenten af en toe op de tafels staan en roepen ze ‘O captain, my captain’. Wie deze film ziet, wordt ongetwijfeld ontroerd door de bijzondere impact van de professor op zijn studenten. 

Lady Bird

In hetzelfde thema van rebellie herkennen we in ‘Lady Bird’ de middelbare schoolstudente Christine. De jongedame uit Californië wil koste wat het kost vermijden dat ze een saaie toekomst tegemoet gaat. Bovendien wil ze weg van haar veeleisende en strenge mama, want die wil de toekomst van Christine liefst zo snel mogelijk vastleggen. Sinds de vader van Christine zijn baan kwijtraakte, moet de mama erg hard werken om de touwtjes aan elkaar te knopen. ‘Lady Bird’ droomt van heel andere zaken en wil eigenlijk veel liever naar New York om er de lokale cultuur te ontdekken. 

Tegen het advies van haar moeder in schrijft schrijft ze zich in aan een universiteit. Ze financiert de dure studies door te werken als serveuse in een restaurant. Stilaan ontdekt ze het leven en wordt ze gaandeweg volwassen. In het semi-autobiografische werk van Greta Gerwig speelt Saoirse Ronan, die bij de Golden Globes van 2018 de prijs voor Beste Actrice in een Musical of Komedie won, de hoofdrol.

‘Lady Bird’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

The Perks of Being a Wallflower

Charlie, een tiener die bang is om in contact te komen met vreemde mensen, is erg introvert en maakt moeilijk nieuwe vrienden. Hij observeert de wereld zonder er echt in te participeren, maar daar komt verandering in wanneer hij twee charismatische studenten leert kennen. Sam en zijn halfbroer Patrick zitten intussen al enkele jaren op de school waar Charlie als eerstejaar net aankomt. Opeens beleeft hij het leven van een echte puber, inclusief zijn eerste aanraking met vriendschap en liefde. Meteen leert hij ook dat die zaken zowel voor vreugde als voor verdriet kunnen zorgen. Hij komt niet alleen in contact met mensen van zijn eigen leeftijd, maar leert ook omgaan met een aantal van zijn leraren. Een daarvan spoort Charlie aan om meer te gaan schrijven zodat hij zijn droom om schrijver te worden, kan waarmaken. Wanneer zijn vrienden uit het laatste jaar naar de universiteit vertrekken, stort zijn wereld in. Vanaf nu moet hij zich alleen zien te redden en nieuwe vrienden maken.

Clueless

Helemaal in de sfeer van de jaren negentig zien we in deze komedie met Alicia Silverstone in haar meest iconische rol het verhaal van een aantal snotapen op de chique Beverly Hills high school. Achter het populaire meisje schuilt een tiener met heel wat emoties. Vaak worden die emoties niet gezien, want bij haar vrienden en vriendinnen natuurlijk leuk, sympathiek en stoer overkomen. Deze film uit 1995 groeide uit tot een cultfilm met heel wat satire. Heel wat Amerikaanse studenten uit die tijd herkenden zich in de personages en dat was net de bedoeling van regisseur Amy Heckerling. Ze wilde de film een realistische insteek geven door gebruik te maken van zaken uit de cultuur van die tijd. Bovendien is de film doorspekt met typisch gedrag van tieners uit de jaren 90. 

Ontdek ‘Clueless’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Mean Girls

Als je de vorige komedie goed vond, dan zal je ook heel erg genieten van ‘Mean Girls’. Bijna tien jaar na ‘Clueless’ spelen Lindsay Lohan en Rachel McAdams vriendinnen op de Amerikaanse high school. Cady (Lindsay Lohan) bracht haar jeugd door met haar ouders in Afrika. Nu gaat ze naar een openbare school in Amerika waar de sfeer helemaal anders is dan de school die ze kende uit de Afrikaanse jungle. Cady wordt meteen lid van ‘the Plastics’, een groep met de populairste meisjes van de school. Maar die populaire meisjes blijken ook heel erg gemeen te zijn…

Ontdek ‘Mean Girls’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Breakfast Club

Deze film van John Hughes uit 1985 is nog ouder dan de twee vorige films en wordt gezien als dé referentie van Amerikaanse tienerfilms. De film behandelt alle thema’s van de adolescentie in amper anderhalf uur. Of het nu gaat om relaties, ouders, opvoeding, drugs of seksualiteit, alles wordt aangepakt aan de hand van vijf personages die veel zaken met elkaar gemeen hebben. Onder hen zien we ook de meest typische profielen van studenten uit de jaren 80 zoals de atleet, de freak, de prinses en de kleine crimineel. De vijf personages zitten op een zaterdagochtend vast op school omdat ze om verschillende redenen moeten nablijven. Ze moeten een opstel van 1000 woorden schrijven over de vraag: ‘Wie denk je dat je bent?’. Hoewel het vijftal aanvankelijk niet bevriend was, leren ze elkaar op die manier kennen. Bovendien merken ze ook dat ze heel wat zaken met elkaar gemeen hebben.

‘The Breakfast Club’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top