De winnaars van het WK Pokémon in Londen zijn bekend!

Esports | Dit jaar werden in Londen de Pokémon-wereldkampioenschappen gehouden in verschillende disciplines, waarvan er twee voor ons van bijzonder belang zijn: Pokémon Sword & Shield en Pokémon Unite. De wedstrijden vonden plaats van 18 tot 21 augustus en er werd meer dan een miljoen dollar verdeeld onder de verschillende winnaars.

Door Proximus

Deel dit nieuws

VGC: Pokémon Sword & Shield

Masters-categorie

Op de eerste dag werden de spelers opgseplitst in een Zwitsers format, waarbij spelers met maximaal twee nederlagen het avontuur mogen voortzetten. Hetzelfde gold voor de tweede fase, die toegang gaf tot de play-offs. Daar werd een Bo3-systeem met één eliminatie toegepast.

De beste spelers uit Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië namen het tegen elkaar op. Door een diverse top 10 qua nationaliteiten noteren we de overwinning van de Portugees Eduardo “EmbC” Cunha in de categorie Masters (spelers geboren voor 2005).

Hij is pas sinds 2016 actief en zou een reeks kleine overwinningen behalen in verschillende regionale en internationale toernooien om uiteindelijk de prijs van $10.000 op het WK in de wacht te slepen tegen KastyTP uit Spanje.

Zijn team bestond uit Shadow Rider Calyrex, Crowned Sword Zacian, Incineroar, Thundurus, Rillaboom & Gastrodon.

Senior-categorie

In de categorie senioren (spelers geboren tussen 2006 en 2009) won de Japanner Yasuharu Shimizu het toernooi met het volgende team: Groudon, Crowned Sword Zacian, Incineroar, Thundurus, Venusaur en Bronzong. Hij won de finale tegen de Australiër Nicholas Khan met 2-0 winnen.

Junior-categorie

In de jongste categorie (2010 en later) won de Japanner Kosaku Miyamoto van Kiara Nguyen uit Oceanië. Zijn team: Crowned Sword Zacian, Whimsicott, Blastoise, Amoonguss, Landorus Therian Forme en Shadow Rider Calyrex.

Pokémon Unite

Pokémon Unite, de MOBA die bekend staat als League of Legends met Pokémon en in 2021 verscheen, beleeft zijn allereerste Worlds!

De concurrentie op dit spel was zwaar, want dit was de eerste keer in de geschiedenis van Pokémon dat echte esportteams meededen aan een toernooi.

Bovendien was de prijzenpot vrij aanzienlijk voor een Pokémon-competitie: 100.000 dollar voor de eerste plaats, 75.000 dollar voor de tweede plaats, 65.000 dollar voor de derde plaats en 60.000 dollar voor de vierde plaats.

De Europeanen werden vertegenwoordigd door Apprentice Esports en Nouns Esports, waar momenteel geen Belgische of Franse spelers vertegenwoordigd zijn.

Het Noord-Amerikaanse team BLVKHVND, bestaande uit de Amerikanen Kyriaos, Overlord98, Slashcan, Junglebook en de Canadees Elo, werd eerste.

Het jonge team dat op 27 februari 2022 werd opgericht, heeft heel wat waargemaakt, want het was de eerste keer dat de naam in de geschiedenis van het spel geschreven werd! De Europeanen van Nouns Esports eindigden als tweede, de Singaporezen van Renaissance op de derde en de Japanners van T2 op de vierde plaats.

Zorgt Pokémon Unite voor een wedergeboorte van de Pokémon-esport? Daar lijkt het wel op, dus het is belangrijk om dit spel de komende jaren goed in de gaten te houden.

Hoe gaat het avontuur voort?

Het WK van 2023 zal worden gehouden in de havenstad Yokohama, in de prefectuur Kanagawa, niet ver van Tokio. De rest van de competitie zal niet langer plaatsvinden op Pokémon Sword and Shield, maar op Pokémon Scarlet & Violet. Die zullen wereldwijd verschijnen op 18 november 2022!

Bronnen: The Pokémon Company, Twitter en Liquipedia.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top