Is Mathieu Maertens klaar voor een stap hogerop?

Jupiler Pro League | Oud-Heverlee Leuven is met een 12 op 18 zeer goed begonnen aan het seizoen. Trainer Marc Brys hoopt dit jaar de top acht te halen, maar hij moet mogelijk toch vrezen voor het vertrek van een sterkhouder. Mathieu Maertens is immers gewild.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge heeft interesse in Mathieu Maertens, dat al twee keer een bod neerlegde. "Je komt in een situatie terecht, waarin hij een gewelde transfer kan realiseren. Als alle partijen daar beter van worden, dan zal een transfer doorgang vinden. Anders niet. Als iemand een mooie stap voorwaarts kan zetten, dan ga ik die speler niet tegenhouden. De onderhandelingen zijn nog lopende", vertelde Marc Brys vorige week aan Rob TV.

Opvolger van Ruud Vormer

Maertens is op zijn 27ste uitgegroeid tot een absolute smaakmaker bij Oud-Heverlee Leuven. Als infiltrerende middenvelder zorgt hij met zijn loopacties en doelgerichtheid voor het nodige gevaar. Zo wist hij dit seizoen in zes wedstrijden al twee keer te scoren en één assist uit te delen. Maertens is een speler die voor heel veel gevaar zorgt, want met 11 gecreëerde kansen in zes matchen is het duidelijk dat hij een zeer gevaarlijke speler is. Het is geen toeval dat Club Brugge aan hem denkt, want hij doet in dat opzicht denken aan de jongere versie van Ruud Vormer, die Brugge wellicht nog gaat verlaten.

Maertens kan op zijn 27ste dus de stap naar een topclub zetten. De voormalige speler van Cercle Brugge speelt al sinds 2017 voor de ploeg uit Leuven. De middenvelder, die nog tot medio 2025 onder contract ligt bij OHL, zette jaarlijks stappen voorwaarts. Hij speelde tot op heden 154 wedstrijden voor zijn huidige werkgever en daarin wist hij 36 doelpunten te scoren en 15 assists uit te delen. Vorig jaar was hij een lichtpunt in een grijs seizoen bij OHL met 10 doelpunten en 5 assists in 33 partijen.

Altijd goed in Anderlecht

Tegen Anderlecht hoopt Maertens, die dit seizoen aanvoerder werd bij OHL, de lijn van de afgelopen jaren door te trekken. OHL pakte de voorgaande twee seizoenen een punt in het Lotto Park door er telkens 2-2 gelijk te spelen. De dynamische middenvelder had een groot aandeel in deze twee succesjes, want hij wist twee keer de weg naar de netten te vinden. Zorgt hij zondag weer voor puntengewin op het veld van Anderlecht?

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 13u30 RSC Anderlecht - OHL, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top