Mike Trésor vindt zijn beste vorm terug onder nieuwe Genk-coach Wouter Vrancken

Sport | De zesde speeldag in de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons. Tijd om de balans van het voorbije weekend op te maken. Zoals iedere maandag kiest Pickx Sports een MVP en doelpunt van het weekend en zet het een markant cijfer in de aandacht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Speler van het weekend: Mike Trésor
Racing Genk is zonder enige twijfel de beste voetballende ploeg momenteel in de Jupiler Pro League. Sinds de start van het seizoen halen heel wat Genkies een hoog niveau, waaronder Mike Trésor. De aanvallende middenvelder herleeft weer als vanouds onder Wouter Vrancken. Trésor scoorde twee goals en deelde een assist uit in de match tegen Seraing, wat zijn totaal nu brengt op vijf goals en drie assists in zes matchen. Zijn prestaties hebben er mede voor gezorgd dat Genk alles al gewonnen heeft, na verlies op de openingsspeeldag tegen Club Brugge.

Doelpunt van het weekend: Ferran Jutgla
Indien we Trésor niet hadden verkozen tot MVP van het weekend, was Ferran Jutgla een grote kanshebber op de titel. De Spaanse spits begint meer en meer op toerental te draaien bij Club Brugge. En dat hebben ze in Charleroi geweten. De goal van Selim Amallah van Standard tegen KV Kortrijk of de vrije trap van KV Mechelen-speler Geoffrey Hairemans tegen Sint-Truiden waren ook prachtige goals, maar de tweede treffer van Jutgla tegen Charleroi was er eentje van pure individuele klasse. Zo vijnsde de Spanjaard een trap met rechts om naar zijn linker te kappen en de hele Carolo-defensie op het verkeerde been te zetten.

Het cijfer van het weekend: 300
Felice Mazzu coachte in het duel tegen ex-ploeg Union zijn 300ste match in de Jupiler Pro League. Hierdoor nadert hij de 302 matchen van Georges Leekens, die hiermee op een achtste plaats staat in meest gecoachte JPL-matchen. Op één staat Francky Dury met 591 duels. Na de ex-coach van Zulte Waregem volgen nog Hein Vanhazezbrouck (447), Peter Maes (434), Michel Preud’homme (407), Jacky Matthijsen (383), Jan Ceulemans (355) en Marc Brys (337). Mazzu kon zijn historische mijlpaal niet vieren met een zege. Ex-ploeg Union verpestte het feestje door met 2-1 te winnen tegen stadsrivaal Anderlecht. Het werd de vijfde opeenvolgende nederlaag van paars-wit tegen Union. 

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top