LEC: Belgische midlaner Nisqy verkozen tot MVP van summer split

Esports | De reguliere fase van de LEC summer split heeft G2 Esports en Belgische vertegenwoordiger Raphaël "Targamas" Crabbé gekroond als winnaar. De spannende competitie bewaarde alle verrassingen tot het laatste moment. Aan het einde van de split werden verschillende prijzen uitgereikt, waaronder die voor de beste speler. En een Belg won de hoofdprijs: MAD Lions-midlaner Yasin "Nisqy" Dinçer is de winnaar van deze prestigieuze titel.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het einde van deze LEC summer split zat tot de laatste seconde vol verrassingen. G2 Esports, met onze Belgische vertegenwoordiger Targamas in steun, won de groepsfase gevolgd door het sterke MAD Lions, waarvan de Belg Nisqy deel uitmaakt.

De midlaner, die aan het begin van de split bij de organisatie kwam, werd verkozen als MVP. Hij won van zijn teamgenoot, de Spaanse jungler Elyoya en de Deense midlaner van G2 esports, Caps, die het podium vervolledigden.

We kenden al enkele prijzen van deze split: bijvoorbeeld die voor de beste staf, die werd toegekend aan de MAD Lions van onze Belg Christophe “Kaas” van Oudheusden. Een logische keuze, aangezien de MAD Lions tijdens deze split indruk maakten door hun regelmatigheid.

Nisqy had dan weer de prijs van meeste MVP’s tijdens de split gewonnen, met zeven wedstrijden. Hij had zelfs de luxe om met bijna al zijn collega’s in het eerste team te zitten, met uitzondering van topplaner Armut. De andere Belg in deze competitie, Targamas, zat bij de runner-ups, samen met teamgenoten Jankos en Caps.

De andere award, die een paar dagen voor de MVP-prijs werd uitgereikt, was voor de beste rookie van de split. Die ging naar de LEC-debutant die er het beste in slaagde om zich in de competitie te integreren. De winnaar is de Astralis-support JeongHoon. Hij eindigde voor op twee toplaners: Irrelevant van Misfits Gaming en Agresivoo van Team BDS.

Die prestatie resulteerde helaas niet in een play-offkwalificatie voor zijn team, in tegenstelling tot Irrelevant. Niettemin geeft het goede debuut van de Koreanen hoop voor de toekomst.

Er werden heel wat spelers beloond met een nominatie voor een van de type-elftallen van deze split. Een mooie beloning voor de spelers, die er ongetwijfeld op gebrand zullen zijn hun goede vorm te bewijzen. De play-offs worden enorm spannend, en onze Belgische spelers zullen moeten bewijzen dat ze er niet voor niets bij zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top