Sporting Charleroi - KAA Gent is de affiche van de speeldag 7 van de Jupiler Pro League

Sport | De Jupiler Pro League is ondertussen weer aan zijn zevende speeldag toe. Er staan een aantal interessante wedstrijden op het programma, met als hoogtepunt zondag de partij tussen Sporting Charleroi en AA Gent. Daarnaast is het ook uitkijken naar twee derby's.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge neemt het enkele dagen voor de clash tegen Bayer Leverkusen in de Champions League op tegen Cercle Brugge. In deze Brugse derby hopen de troepen van Carl Hoefkens vrijdag om 20u45 een vierde opeenvolgende zege te boeken.

Standard moet punten pakken

Een dag later staat er nog een derby op het programma, namelijk die tussen KRC Genk en STVV. De Kanaries wonnen vorig jaar in de Cegeka Arena. Kunnen ze om 16u die stunt nog eens herhalen? Om 18u15 ontvangt KAS Eupen KV Kortrijk, terwijl Seraing op bezoek gaat bij KV Mechelen.

De dag wordt afgesloten door Standard, dat KV Oostende partij geeft. De Rouches moeten de eigen aanhang nog eens trakteren op een thuiszege, nadat hun laatste optreden op Sclessin eindigde op een valse noot (1-3). Trainer Ronny Deila weet dat hij punten moet sprokkelen en een zege tegen KV Oostende is dus meer dan welkom.

Onze Europese vertegenwoordigers aan de bak

Op zondag moet Anderlecht, dat donderdag Silkeborg ontvangt in de Conference League, om 13u30 in het eigen Lotto Park aan de bak tegen Oud-Heverlee Leuven. Om 16u wil Royal Antwerp FC de drie punten grijpen tegen KVC Westerlo. Om 18u30 hoopt Sporting Charleroi eindelijk nog eens te winnen van een topclub. Dan komt AA Gent naar het Zwarte Land en na de thuisnederlaag tegen Club Brugge willen de Carolo’s deze keer wel punten pakken.

De speeldag wordt om 21u afgesloten met een duel tussen Zulte Waregem en Union SG. Wie trekt daar aan het langste eind?

Het programma voor speeldag 7 van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 2 september

Zaterdag 3 september

Zondag 4 september

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top