Cremonese charmeert met koningskoppel uit de Jupiler Pro League

Sport | In de Serie A neemt het Inter van Romelu Lukaku het op tegen Cremonese. De promovendus begon inzake puntenaantal niet al te goed aan het seizoen, maar de ploeg laat toch een goede indruk achter. Dat ligt onder meer aan het spitsenduo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cremonese promoveerde voor het eerst in 26 jaar nog eens naar de Serie A. De Italiaanse club zat niet stil op de transfermarkt en haalde voor heel wat miljoenen euro’s aan nieuwe spelers. David Okereke werd voor een onbekend bedrag weggehaald bij Club Brugge, waar hij geen toekomst meer had. De Nigeriaanse aanvaller speelde vorig jaar nog op huurbasis bij Venezia in de Serie A en met 7 treffers en 1 assist in 33 partijen deed hij het er zeker niet onaardig.

Sterk tegen AS Roma

Cyriel Dessers was de duurste ingaande transfer met zijn 6,5 miljoen euro. Hij kwam over van KRC Genk. De Belg maakte vorig jaar op huurbasis furore bij Feyenoord, waar hij indruk maakte met zijn 20 doelpunten en 4 assists in 44 duels. De twee vormen tot op heden het vaste aanvalsduo in de 3-4-1-2 van trainer Massimiliano Alvini.

Cremonese kent een heel zware start van het seizoen met duels tegen Fiorentina, AS Roma en Inter tijdens de eerste vier wedstrijden. Tegen Fiorentina werd met 3-2 verloren, maar Cremonese verdiende meer. Okereke, die voordien ook al scoorde in de beker, wist zich op het scorebord te laten noteren. Dessers speelde 90 minuten en woog op de defensie. Dat deed de Nigeriaanse Belg ook op het veld van AS Roma. Dessers was alomtegenwoordig, miste een aantal opgelegde kansen, maar hij had bijna drie wereldgoals achter zijn naam gezet. Zijn overhoekse trap met links eindigde op de lat. Het werd 1-0 voor de Romeinen, al was dat zeer gevleid. De 1-2-nederlaag tegen Torino was een domper, waardoor er een 0 op 9 werd geboekt.

Concurrenten bij Nigeria

Dessers maakt met Cremonese zijn droom waar, ook al versierde hij geen transfer naar een topclub. "Het blijft de Serie A en ik droom van een grote competitie", zei hij over zijn transfer naar Cremonese. Het zal wellicht een seizoen knokken worden tegen de degradatie, maar Dessers en ook Okereke genieten met volle teugen van hun avontuur in de Serie A. Ze mogen het opnemen tegen topteams als Juventus, AS Roma, Napoli, Lazio, AC Milan en Internazionale. Tegen die laatste club zal Dessers zich ongetwijfeld willen tonen, net als Okereke.

Opvallend: beiden zijn ook concurrenten bij de nationale ploeg, want Dessers koos voor Nigeria. Ze moeten echter geen strijd aangaan voor een WK-ticket, want Nigeria plaatste zich niet voor het WK. Okereke speelde nog niet voor het nationaal elftal, Dessers speelde drie interlands en trof één keer raak. Beiden hopen hun volgende droom waar te maken: meespelen op de Afrika Cup. Daarvoor hebben ze nog even de tijd, want die zal plaatsvinden in januari 2024. Ondertussen kunnen ze om te beginnen proberen om de eerste punten van het seizoen te pakken tegen Inter.

Programma van speeldag 4 in de Serie A via Eleven Sports:

Dinsdag 30 augustus

Woensdag 31 augustus

Volg het beste uit de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top