Speciale België-aflevering van ‘Europe from Above’ op National Geographic

Films |

National Geographic pakt uit met een nieuw seizoen van ‘Europe from Above’, een unieke docureeks waarbij we ons continent vanuit een bijzonder perspectief te zien krijgen: vanuit de lucht. De eerste episode van het nieuwe seizoen zal in het teken staan van ons landje. Afspraak op maandag 12 september om 21u.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Adembenemende landschappen, fascinerende bouwwerken, historische sites: de docureeks ‘Europe from Above’ leert je enkele iconische plekken in Europa op een originele manier herontdekken. De ploeg van National Geographic spaart kosten noch moeite om je de beste en strafste beelden vanuit de lucht aan te bieden. Binnenkort gaat het vierde seizoen in van deze fel geanticipeerde natuurdocumentaires.

Een heel jaar lang werden verschillende Europese locaties gefilmd, ze tonen het Oude Continent in al zijn glorie. Van de culturele tradities en de natuurlijke rijkdom tot de ingenieuze vernieuwingen en de diverse seizoenen. Via drones en hoogtechnologische luchtfotografie zweef je mee over de landen heen en zie je onze mensensoort vanuit het perspectief van een vogel.

In het vierde seizoen krijgen we zes afleveringen voorgeschoteld, met ons Belgenlandje dat deze prestigieuze internationale reeks mag aftrappen. Het Belgische patrimonium passeert de revue: van het Atomium in Brussel tot de garnalenvissers in Oostduinkerke. Zo ontmoeten we bijvoorbeeld een van de laatst overgebleven garnaalvissers die nog te paard de kust afschuimt.

Iets dieper in West-Vlaanderen werd ook ingezoomd op Poperinge tijdens de zomer, wanneer de vele korenvelden in volle bloei staan, klaar om geoogst te worden en als basisingrediënt voor onze lokale specialiteit te dienen: het bier. In de winter verhuisde het team van National Geographic naar Gent, waar het lichtfestival in beeld werd genomen. Magische verlichtingsinstallaties lokken elke twee jaar tientallen duizenden kijklustigen naar de Arteveldestad, om zich te vergapen aan zoveel visuele pracht. Maar hoe zou dat er van bovenuit zien? Dat ontdek je in deze aflevering.

Na België vlieg je mee over Denemarken, Servië, Schotland, Bulgarije en Roemenië. Niet te missen deze vlucht!

Het vierde seizoen van ‘Europe from Above’ is vanaf maandag 12 september elke week te zien om 21u op National Geographic Channel. Of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top