Deze series sturen je terug naar de schoolbanken

Series | Misschien begint op 1 september het schooljaar weer voor jou of je kroost, misschien wil je gewoon graag nog eens nostalgisch terugblikken op je eigen jaren als scholier. Redenen genoeg om deze series die zich afspelen in middelbare scholen op te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Never Have I Ever

Devi – die losjes gebaseerd is op de ervaringen van bedenkster Mindy Kaling – is een middelbare scholier die ervan droomt om populair te zijn en afspraakjes met jongens te maken. Dat is niet gemakkelijk voor haar, vooral omdat ze eerder een discreet en intellectueel type is. En omdat ze tussen twee culturen zit: die van de traditionele waarden van haar familie en de meer liberale waarden van de Amerikaanse samenleving.

Tijdens de eerste twee seizoenen konden we haar dagelijkse leven als tiener ontdekken, dat in het teken stond van jongens, discussies tussen meisjes of afspraken met haar psychiater. En dat allemaal tegen de achtergrond van het reilen en zeilen in haar conservatieve familie waar ze maar moeilijk vat op krijgt. Devi heeft lang gefantaseerd over de knappe en populaire Paxton, maar net toen hun relatie er had kunnen komen, raakte ze verstrikt in een geheime driehoeksverhouding door ook iets te beginnen met de intellectueel Ben. Het derde seizoen werd deze zomer gelanceerd op Netflix.

'Never Have I Ever' is beschikbaar op Netflix.

Degrassi

De tienerdramaserie ‘Degrassi’ gaat al sinds de jaren 70 mee. Generatie na generatie verhaalt deze Canadese tienerreeks over de dagelijkse problemen waar jongeren mee kampen. Telkens weten de nieuwe incarnaties van ‘Degrassi’ de tijdsgeest uitstekend te vatten en door herkenbare verhalen wijze levenslessen mee te geven aan het jonge publiek. ‘Degrassi: The Next Generation’ gaf de reeks vooral een doorstart en staat nog steeds bekend als de serie die rapper Drake voorstelde aan het grote publiek. Daarna volgde ‘Next Class’ en volgend jaar verwachten we op HBO Max – en bij ons waarschijnlijk op Streamz – een vervolg onder de eenvoudige naam ‘Degrassi’.

'Degrassi: Next Class' is beschikbaar op Netflix.

Pretty Little Liars

Een jaar nadat hun beste vriendin in mysterieuze omstandigheden verdween, krijgen vier meisjes ineens berichten van de geheimzinnige “A”. Dat is het opzet van de serie ‘Pretty Little Liars’, die tussen 2010 en 2017 verscheen. Deze zomer verscheen dan weer de nieuwe versie van het verhaal: ‘Pretty Little Liars: Original Sin’, met een geheel nieuwe cast. Het nieuwe verhaal speelt zich wel in hetzelfde universum af als de originele reeks en de andere spin-offs die er al van verschenen. Opnieuw krijgen vriendinnen op de middelbare school, die elk met hun eigen problemen kampen, ineens berichten van de enigmatische “A”, die hen verantwoordelijk stelt voor een dramatische gebeurtenis.

‘Pretty Little Liars: Original Sin’ is beschikbaar op Streamz.

Heartstopper

De middelbare school is ook de plek bij uitstek waar jongeren op zoek gaan naar hun eigen identiteit. In ‘Heartstopper’ zien we het verhaal van Charlie, een jonge Britse tiener die naar een middelbare school gaat waar alleen jongens zitten. Hij maakt een tijd door van zelfontdekking, en komt uit de kast als homoseksueel. In de klas komt hij naast Nick te zitten, een populaire rugbyspeler.

Charlie ontwikkelt geleidelijk aan gevoelens voor hem, maar hij is ervan overtuigd dat de heteroseksuele Nick niet in hem geïnteresseerd is. Maar dan blijkt dat Nick vooral bang is om zijn ware gevoelens te verkennen. Zijn relatie met Charlie kan hem helpen uit te komen voor zijn seksuele geaardheid en te ontdekken wie hij werkelijk is.

‘Heartstopper’ is beschikbaar op Netflix.

Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Ontdek Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top