Yanina Wickmayer verraste vriend en vijand met plaats in halve finales op US Open 2009

Sport | In 2009 stond de US Open op het programma en de 20-jarige Belgische tennisster Yanina Wickmayer stond voor haar grote vuurdoop. Zij verraste vriend en vijand door de halve finales te bereiken in New York.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De US Open in 2009 stond vooral in het teken van de terugkeer van Kim Clijsers. De Belgische tennislegende had voordien voor de eerste keer een punt achter haar carrière gezet om zich te richten op haar gezinsleven. Ze miste het tennis echter zo erg dat ze besliste om een comeback te maken. Clijsters maakte furore door de US Open in 2009 te winnen en de beelden met haar dochter op de arm gingen de wereld rond.

België kon bijzonder trots zijn op de prestaties in New York, want Yanina Wickmayer maakte er ook furore. Het 20-jarige talent maakte bijzonder veel indruk door de halve finales te halen. Na het toernooi sloop ze de top 20 binnen. Een straffe prestatie.

Knap parcours

In de eerste ronde trof Wickmayer de Franse Virginie Razzano, die op dat moment op een zestiende plaats stond. Wickmayer stuurde haar wandelen met een knappe 6-4 en 6-3. In de tweede ronde kwam ze tegenover de Chinese Peng Shuai te staan. De eerste set ging met 6-2 verloren, maar Wickmayer toonde veerkracht en trok het laken naar zich toe door de twee volgende sets met 1-6 en 4-6 te winnen. De ronde nadien wachtte de Italiaanse Sara Errani, die makkelijk met 3-6 en 4-6 werd uitgeschakeld.

In de achtste finales volgde met de Tsjechische Petra Kvitova een taaie brok. Zij had de nummer 1 Dinara Safina uitgeschakeld en ze verweerde zich kranig tegen de Belgische. Ze won de eerste set met 6-4, maar Wickmayer pakte alsnog de zege met een 4-6 en 5-7. Het sprookje bleef duren en in de kwartfinales was Kateryna Bondarenko het volgende obstakel. Dat werd vlot overwonnen: 7-5 en 6-4.

Wozniacki te sterk

Wickmayer bereikte dus de halve finales en de Belgische fans moesten meteen terugdenken aan de gouden jaren met Kim Clijsters en Justine Henin, die beiden wereldtop waren. Met Clijsters en Wickmayer stonden er weer twee Belgische dames in de halve finales van een grandslamtoernooi en iedereen in België droomde van een finale tussen Wickmayer en Clijsters. Dat gebeurde echter niet.

Clijsters wist Serena Williams uit te schakelen, maar Wickmayer moest haar meerdere erkennen in Wozniacki. De Deense, die op dat moment de nummer negen was van de wereld, was een maatje te groot door de twee sets telkens met 6-3 te winnen. Wickmayer zou nadien nooit meer een halve finale van een grandslamtoernooi bereiken.

Andermaal, in sport kan alles!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top