One day, one goal: Marcelo verzorgt de show in spektakelduel

Sport | Marcelo maakte 15 jaar het mooie weer bij Real Madrid, maar voordien brak hij helemaal door bij het Braziliaanse Fluminense. Daar toonde hij dat hij een topper in spe was.

Marcelo kondigde enkele weken geleden aan dat hij na 15 jaar Real Madrid verliet. De toekomst van de 34-jarige linkerflankspeler is nog onduidelijk, maar hij heeft sowieso een heel mooi spoor achtergelaten in het voetbal.

Hij werd in zijn jonge jaren aanzien als de opvolger van Roberto Carlos en met zijn snelheid, techniek en gezonde dosis agressiviteit, loste hij die verwachtingen ook in. Defensief was hij moeilijk uit te schakelen en offensief droeg hij zijn steentje bij, zoals hij bewees op 15 juli 2006. Toen nam Marcelo het met Fluminense op tegen Gremio Porto Alegre.

Slecht begin van de partij

Fluminense stond op speeldag twaalf van het Braziliaanse kampioenschap op een vierde plaats, terwijl Gremio negende was. Gremio speelde thuis en kwam op een 2-0-voorsprong na goals van Ramon (26ste minuut) en Rômulo (68ste minuut).

Fluminense sloeg terug in de 71ste minuut via Evando en Dejan Petkovic hing de bordjes na 79 minuten weer gelijk. De goals vielen de fans om de oren, want Marcelo trof in de 82ste minuut ook raak. Cláudio Pitbull bracht de bal vanaf links voor doel en de ingelopen Marcelo kopte het leer keihard tegen te touwen. Vervolgens pakte hij uit met een pirouette om het doelpunt te vieren.

Kortstondige vreugde

Toen Petkovic in de 87ste minuut de 2-4 scoorde, leek de partij beslist te zijn. Maar in de extra tijd kregen de fans een bijna ongeziene apotheose van de match voorgeschoteld. Herrera scoorde in de 92ste minuut de aansluitingstreffer en twee minuten later bracht hij heel het stadion – en ook de Braziliaanse commentator – in extase door de 4-4 te scoren. Gremio werd uiteindelijk derde in dat seizoen, Fluminense vijftiende.

Marcelo verkast naar Real Madrid, waar hij bijzonder veel succes kende. Hij won onder meer zes keer de Spaanse titel en vijf keer de Champions League. Met 25 prijzen op zijn cv groeide hij er uit tot een clubicoon.

Bekijk hieronder het doelpunt van Marcelo na 1 minuut en 39 seconden.

Fan van onze serie? Bekijk de dag waarop de jonge Luka Modric een demonstratie gaf op het veld van Ajax.