Europese Road to Rio gaat door in Malta

Esports | ESL heeft deze week de locaties bekendgemaakt van de Road to Rio-evenementen, ook bekend als de Minors. Teams moeten zich via deze regionale toernooien kwalificeren voor de volgende Major in Rio de Janeiro, Brazilië. Het Europese evenement zal doorgaan in Malta, van 4 tot 9 oktober.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Europese CS:GO-teams weten nu wat hen te wachten staat. ESL, de organisator van de volgende Major in Rio de Janeiro, heeft de data en locaties van de Road to Rio-evenementen bekendgemaakt. De Europese en CIS-teams zullen vanaf 4 oktober een week lang voor hun Majortickets strijden in Malta.

Daar zullen de 32 deelnemers onderverdeeld worden in twee verschillende toernooien, die elk acht teams naar de Major zullen sturen. Om deel te mogen nemen aan de Road to Rio moeten teams door één van de vier open kwalificatierondes raken. De derde ronde is bijna afgelopen, en heel wat bekende teams hebben nog steeds geen ticket voor Road to Rio bemachtigd.

Astralis heeft bijvoorbeeld nog maar één kans om zich te plaatsen voor de Major. De Denen werden tijdens de afgelopen drie rondes uitgeschakeld door Aurora, Neon Rangers en los kogutos, respectievelijk nummers 38, 204 en 91 op de HLTV-ranking. Zich niet kwalificeren zou een schande zijn voor de organisatie met de meeste Majortitels in de geschiedenis van de esport.

Astralis is niet de enige organisatie die in de problemen zit. Ook bekende namen als Movistar Riders, Entropiq, HEET, Copenhagen Flames en Eternal Fire hebben op moment van schrijven nog steeds geen ticket bemachtigd. Alle teams krijgen nog een laatste kans om zich te kwalificeren, tijdens de vierde ronde op 27 en 28 augustus. Daar zal ook Keoz aan deelnemen: de Belg speelt momenteel als stand-in bij GamerLegion.

Opmerkelijk: de Amerikaanse Road to Rio-toernooi zal niet op het Amerikaanse continent plaatsvinden. De 16 deelnemers zullen afreizen naar Zweden, dat als locatie gekozen werd om visaproblemen te vermijden. Road to Rio Asia wordt gehouden tijdens PAX Melbourne in Australië.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top