CR7 naar Olympique de Marseille: een utopie of toch niet?

UEFA Champions League | Is Cristiano Ronaldo op weg naar Olympique de Marseille? Die vraag houdt elke Franse voetballiefhebber vandaag de dag in de ban. Als we de geruchten op sociale media mogen geloven, wordt op dit eigenste moment de weg vrijgemaakt voor de komst van CR7. Maar stroken die beweringen ook met de realiteit?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het zijn al bloedhete weken geweest in de Zuid-Franse havenstad Marseille. Niet enkel omwille van de torenhoge temperaturen en de daaropvolgende bosbranden, maar ook omwille van een acute uitbraak van transferitis bij de supporters van Olympique de Marseille. Die zijn al enkele weken getuige van het nukkige gedrag van Cristiano Ronaldo bij Manchester United en droomden daarom luidop van een transfer van CR7 naar hun club.

Het bleef niet bij luidop dromen want enkele supporters ondernamen ook actie. Er werd immers een hashtag op Twitter geïntroduceerd, #RonaldOM, waarmee de fans aan het bestuur duidelijk wilden maken dat ze gauw op een vliegtuig naar het Verenigd Koninkrijk moesten stappen en daar CR7 een contract onder de neus moesten schuiven.

Clubiconen roeren zich

Heel wat fans deelden de hashtag in de veronderstelling dat het om een grap ging. De toon werd echter een pak serieuzer van zodra voormalige iconen van de club zich achter de boodschap begonnen te scharen. Zo zouden Djibril Cissé en Eric Di Meco zich positief hebben uitgelaten tegenover een komst van Cristiano Ronaldo naar L’OM.

Zowel de fans als de voormalige spelers lijken voorlopig te geloven in het project. Zeker als je weet dat Olympique de Marseille-voorzitter Frank McCourt enkele jaren geleden nog stelde dat L’OM naar het niveau van concurrent PSG moest gaan toegroeien. "We kunnen PSG niet ontlopen, dus moeten we de strijd aangaan", opperde hij toen. De man wimpelde elke vorm van kritiek (of realiteitszin) af en stelde zelfs dat Cristiano Ronaldo, Lionel Messi of Neymar Jr. ooit in het shirt van L’OM konden gaan spelen. “Niets is onmogelijk!”, klonk het toen baldadig.

(On)mogelijk?

Maar de sportieve realiteit spreekt dat tegen. Cristiano Ronaldo zou volgend seizoen dan wel opnieuw Champions League kunnen spelen met Olympique de Marseille, maar hij zou zich volgens ons doodvervelen in Ligue 1. En zeker met een ploeg die op dit moment niet kan wedijveren met PSG. CR7, toch niet de minst ijdele voetballer van de wereld, zal bovendien niet willen onderdoen voor zijn eeuwige rivaal Lionel Messi, en in mindere mate Neymar Jr.

En dan is er nog het financiële luik. Cristiano Ronaldo verdient momenteel 17,4 miljoen euro per jaar, ofwel 1,4 miljoen per maand en zo’n bedrag kan Olympique de Marseille moeilijk op tafel leggen. Als de club dit toch zou doen, zal het de hete adem van de UEFA in haar nek voelen. Zij kijkt immers strikt toe op de naleving van de financial fair play-regels.

Mocht het plan toch doorgaan, en groen licht krijgen van de UEFA, kan Olympique de Marseille wel rekenen extra sponsorinkomsten en inkomsten uit onder andere de truitjesverkoop. Volgens voormalig L’OM-speler en huidig adviseur van de club, Jean-Charles de Bono, onderzoekt Marseille op dit moment de piste om Cristiano Ronaldo in te lijven. Maar of dat ook wil zeggen dat de 37-jarige Portugees binnenkort de overstap maakt naar het zuiden van Frankrijk, blijft nog maar de vraag…

Volg de Champions League, inclusief de wedstrijden van Olympique de Marseille, het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top