Serena Williams wil op mooie wijze afscheid nemen op de US Open

Sport | De US Open vindt plaats van 29 augustus tot 11 september in de Verenigde Staten. Het zal een emotioneel toernooi worden, want legende Serena Williams neemt er afscheid van het tennis. Kan zij nog een laatste keer schitteren?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De cirkel is rond voor de 40-jarige Serena Williams door in de Verenigde Staten afscheid te nemen. Williams, die met 39 grandslamtitels (enkel- en dubbelspel) wordt aanzien als de beste tennisster ooit, kondigde onlangs aan dat ze haar prachtige carrière zal afsluiten op de US Open.

Het Amerikaanse publiek hoopt uiteraard op een droomafscheid en zal haar ten volle steunen. De zesvoudige winnares van Flushing Meadows, waar ze ook twee keer het dubbelspel won, zal er alles aan doen om haar fans te plezieren. Al beseft ze wellicht ook dat het niet makkelijk zal worden om ver te geraken in New York.

Wie volgt Emma Raducanu op?

Serena Williams keerde deze zomer terug op het court nadat ze een volledig jaar buiten strijd was door een scheur in de rechterhamstring, waardoor ze de US Open van 2021 aan zich voorbij moest laten gaan. Het was zeker niet de eerste keer dat ze moest terugknokken na een zware blessure, maar de leeftijd lijkt stilaan vat te krijgen op de Amerikaanse. Na uitgeschakeld te zijn in de eerste ronde op Wimbledon, moest ze half augustus in Cincinatti in dezelfde ronde het onderspit delven tegen Emma Raducanu. Die laatste won vorig jaar de US Open.

De Britse is ook dit jaar een van de favorieten voor de eindzege. Onder de andere kanshebbers vinden we natuurlijk ook Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld die graag revanche wil na de vroege uitschakeling op Wimbledon, terug. Ook Ons Jabeur, Maria Sakkari, Paula Badosa of zelfs Caroline Garcia zijn outsiders voor de eindzege. Elise Mertens trekt zonder al te grote verwachtingen naar de US Open.

Opnieuw Daniil Medvedev?

Bij de mannen zakt David Goffin vooraf ook zonder al te grote ambities af richting de Verenigde Staten. De Luikenaar, die het in juli wel goed deed op Wimbledon, hoopt vooral op een goed toernooi. Novak Djokovic, niet gevaccineerd, en de geblesseerde Alexander Zverev zullen niet aanwezig zijn op Flushing Meadows.

Daniil Medvedev, de nummer 1 van de wereld, is de grote favoriet om zichzelf op te volgen. De concurrentie zal echter stevig zijn, aangezien er met Rafael Nadal - die dit jaar mikt op een derde grandslamtitel - Stefanos Tsitsipas en Carlos Alcaraz de nodige andere kleppers aanwezig zijn op de 138ste editie van de US Open. Let the games begin!

Volg de US Open van 29 augustus tot 11 september op Eurosport 1 en Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top