Dender en Virton zwoegend en zwetend naar 5e ronde Croky Cup

Sport | Dender EH en RE Virton hebben dinsdag ook de vierde ronde van de Croky Cup overleefd. Het CPL-duo moest de voorbije week 2x aan de bak tegen een amateurteam om de vijfde ronde van de Belgische Beker te halen. Dat is de ronde waarin ook de andere CPL-teams (voor het eerst) in actie komen.

Dender beet lang haar tanden stuk op RSD Jette (2e nationale) en kon pas in de tweede helft afstand nemen dankzij twee goals van Atteri. Toch werd het nog spannend in het slot toen Jette tegenscoorde via El Hajjouji, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Brusselaars niet mee: 2-1. Dender mag het in de volgende ronde opnemen tegen tweedenationaler Dikkelvenne.

Virton moest op bezoek bij Union Namen en het kende daar een heet avondje. De thuisploeg kwam - in een goedgevuld stadion - verdiend op voorsprong via Bakija nadat het eerder in de eerste helft ook al de lat had getroffen. Virton zag alle hoeken van het veld en kon pas na de pauze (en wat wissels van Bracconi) wat meer grip op de match krijgen. Akhalaia scoorde na 65 minuten de gelijkmaker, maar verder dan 1-1 leken de Luxemburgers niet te gaan komen. Tot de ref in de slotminuut de bal op de stip legde en Abdallah de 1-2 kon netten voor Virton. De ploeg uit de Gaume komt in de volgende ronde uit tegen eerstenationaler Dessel Sport.