Challenger Pro League 'Pickx XI van de Week': speeldag 2

Sport | Ook dit seizoen pakken we wekelijks uit met een Challenger Pro League 'Elftal van de Week'. Een selectie van trainers, analisten, journalisten en 1B-volgers stelt na elke speeldag een elftal van de beste spelers van het weekend samen en probeert op die manier ook de voetballers van de vaak 'vergeten' CPL-competitie te eren voor hun prestaties.

SL16 FC - Beerschot VA

Beerschot stond aan de leiding van de Challenger Pro League na hun solide thuisoverwinning tegen Beveren. Tijd om te bevestigen tegen SL16, dus! De realiteit was echter anders: SL16 had de betere kansen in de eerste helft, met onder andere grote een mogelijkheid voor Diallo. Zijn kopbal ging nipt voorlangs. Beerschot antwoordde met schoten van Koshi en Vaca, maar uiteindelijk was het doelpunt voor de thuisploeg: voorzet van Duplus, Kuavita kopte binnen. De tweede periode was nog maar net op gang getrapt of de bordjes hingen gelijk. Baeten naar Seydoux en de Zwitser werkte beheerst af. Van den Bergh had nog een technisch hoogstandje in huis, maar zijn omhaal vanop 16 meter eindigde op de lat. Tien minuten voor het einde kreeg invaller Guluk een duwtje in de rug van Seydouc met een strafschop tot gevolg. El Fanis faalde niet. Beerschot gaf echter niet op: Alhassan kopte een voorzet van Matthys overhoeks binnen. Bijna werd het nog 2-3 maar Poitoux hield de knal van Sanusi uit zijn netten.

KMSK Deinze - Jong Genk

Na een teleurstellende draw op RSCA Futures moest het ambitieuze Deinze iets rechtzetten. Al na acht minuten kwam het op voorsprong via van Landschoot. Jong Genk reageerde met een vrije trap van Geusens die op de paal strandde. De gelijkmaker kwam er toch, via de 17-jarige Godts dan nog. Hij kwam goed naar binnen en zag zijn pegel lichtjes afwijken en tegen de touwen gaan. In de tweede helft duurde het een kwartier tot Deinze weer op voorsprong klom. Na een vrije trap bleef de bal hangen en Quintero nam het geschenk met dankbaarheid aan. Een miscommunicatie in de Deinze-defensie leverde bijna de 2-2 op, maar Ortola kon het foutje nog rechtzetten. De thuisdoelman moest opnieuw aan het werk op enkele pogingen maar aan de kopbal van Diawara was niets te doen: 2-2. Uiteindelijk kon Deinze de drie punten toch thuis houden, dankzij een kopbal van opnieuw Quintero op hoekschop.

SK Beveren - RE Virton

De thuisploeg begon gretig aan de match maar de poging van Maderner werd geweerd door Vincensini. Even later was het toch prijs: Barry kapte en schoot in de scherpe hoek. Aan de overzijde werd opnieuw duidelijk dat Souleymane Anne nog naar zijn beste vorm zoekt. Hij miste oog in oog met de debuterende thuisdoelman Reus. Wanneer Casseert te driest inkwam kreeg Beveren een strafschop, maar Vincensini pakte de inzet. Hoewel Beveren de meeste kansen had, maakte Virton toch gelijk. Anne speelde de inlopende Aguemon aan die in één tijd afwerkte. Beveren schudde de teleurstelling meteen van zich af: Ribeiro kopte een hoekschop overhoeks binnen, 2-1! De tweede helft was minder spectaculair. Ribeiro werd niet beloond voor zijn knappe dribbel en uiteindelijk was het Ilunga die in toegevoegde tijd de bordjes weer gelijk hing. Een gewonnen punt voor Virton, een teleurstelling voor de Leeuwen van het Waasland.

RWDM - Dender EH

Na het puntje-in-extremis op Virton wilde RWDM thuis een betere prestatie neerzetten tegen Dender. Biron begon alvast goed maar legde zijn puntertje tegen de paal. Even later speelde Smeets Biron aan, die in het zijnet besloot. Vorogovskiy zag zijn poging dan weer gepakt door Gies. Smeets had er zin in bij RWDM, maar zijn vizier stond niet scherp afgesteld. Ook Botella vond de netten niet met zijn poging. Nog voor het rustsignaal kwam de thuisploeg toch terecht op voorsprong. Smeets mikte zijn vrijschop op het hoofd van Ruyssen, die onhoudbaar binnen kopte. Dender reageerde pas na de rust. Mbarki creëerde enkele goede acties op zijn linkerflank met enkele doelpogingen tot gevolg. Smet richtte het leer iets over de lat. Gécé probeerde iets gelijkaardigs met hetzelfde resultaat. Smeets kapte en schoot, maar Gies ging goed plat. Voor Dender viel een hoge voorzet bijna in doel, maar Defourny vermeed de gelijkmaker. Een zuinige maar terechte overwinning voor RWD Molenbeek.

Lommel SK - RSCA Futures

Er heerst weer optimisme aan de Gestelsedijk en dat zag je ook in het openingskwartier. Granell met een slimme bal voor Caué, die nipt voorlangs besloot. Aan de overkant pakte Duranville uit met een technisch hoogstandje maar de afwerking was heel wat minder. Na het halfuur mispakte diezelfde Duranville zich waardoor Granelle alleen op Verbruggen af mocht stormen. De Anderlechtgoalie stond pal, 0-0 aan de rust. Na de herneming scoorde Lucas Stassin het eerste doelpunt van de RSCA Futures in de Challenger Pro League, op aangeven van Bouchouari. Lommel reageerde met een vrijschop van Granell die de bovenkant van de deklat streelde. Voor Futures kwam Colassin alleen voor de Lommeldoelman, maar De Busser hield stand. Michez probeerde het op zijn eentje maar de poging ging ver naast. De Busser moest opnieuw in actie komen op het schot van Angulo. Lommel zette alles op alles in de slotfase, wat bijna de gelijkmaker opleverde. Verbruggen pakte echter uit met een wereldsave op de doellijn na een hoekschop. Het deksel kwam nog op de Lommelse neus wanneer Angulo een counter afwerkte in de allerlaatste minuut: 0-2.

Lierse K. - Club NXT

Na de pandoering op Jong Genk kreeg Lierse opnieuw een beloftenploeg voor zich. Na anderhalve minuut was het al prijs: Leonardo Rocha profiteerde van mistasten van Mondele en werkte netjes af. Club NXT liet zich niet kisten. Talbi kopte een voorzet van Sabbe prima in de kruising: 1-1 na een halfuur. Nog voor de appelsientjes maakte Rocha nog zijn tweede: Doelman Shinton liet zich verrassen door de grote Portugees, die binnen kopte. Na de pauze was het bijna opnieuw gelijk. Homma zette voor maar Mertens kon net niet bij de bal aan de tweede paal. De inefficiëntie werd snel afgestraft. Tabekou werkte in twee tijden af. Rocha zag nog twee goede pogingen afgestopt worden door Shinton en de knal van Van Acker week af in hoekschop. Hoe dan ook mag Lierse Kempenzonen een relatief vlotte overwinning noteren.