R6S: Rogue herstelt Europese eer met Majortitel in Berlijn

Esports | Na meer dan 1000 dagen zonder een eindzege in een groot toernooi, heeft Europa eindelijk nog eens een grote prijs beet. Rogue redde de Europese eer door zondagavond FaZe Clan te kloppen in de grote finale van de Six Major in Berlijn, het eerste offline R6S-evenement op ons continent sinds de Pro League Season 9 in 2019.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Rogue kreeg de titel allesbehalve cadeau. Het Europese roster werd tweede in groep A, achter het Amerikaanse roster van XSET. In de kwartfinales kregen we een Europees duel te zien tegen G2 Esports. Die eindigde op een nipte 2-0 zege (8-7 en 8-6) voor Rogue. G2 zag diezelfde dag nog Prano uit het roster stappen.

Daarna volgde de halve finale tegen XSET. De Rogue-spelers lieten hun mentale veerkracht zien. Na een pijnlijke 7-1 nederlaag op Bank vochten de Europeanen met succes terug. Met 7-4 op Chalet en 7-1 op Oregon pakte Rogue het eerste ticket voor de finale. De Zweed Spoit speelde een glansrol tijdens de play-offs: hij werd zowel na de kwartfinale als na de halve finale verkozen tot MVP.

De grote finale zou uitgevochten worden tegen het Braziliaanse roster van FaZe Clan, in een volgepakt Theater am Potsdamer Platz. De aanwezige fans werden verwend met een marathon van 5 maps. Ondanks de favorietenrol van Rogue op Border, kon FaZe de eerste map op zijn naam schrijven (8-7). Rogue sloeg terug op Villa (7-4), waarna FaZe opnieuw op voorsprong kwam op Skyscraper (7-8).

De Rogue-spelers lieten zich niet uit hun lood slaan. Bank (7-5) zette de stand op 2-2, alles moest dus beslist worden op Clubhouse. Ondanks een championship point voor Rogue wist FaZe overtime af te dwingen. Maar de tank van de Brazilianen was leeg: Rogue won de Majortitel met 8-7. De Fin Kantoraketti pakt zo zijn tweede Majortitel op de FPS, en Spoit is de jongste Majorkampioen ooit.

Risze, onze enige Belgische vertegenwoordiger in Berlijn, bracht het er met Wolves Esports al bij al goed vanaf. Na een knappe tweede plaats in groep C moesten de wolven in de kwartfinales hun meerdere erkennen in XSET. Het team van de Belg verloor met 0-2 (5-7 en 4-7) en mocht naar huis met een troostprijs van 20 000 dollar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top