RLCS: De eerste verrassingen van deze transferperiode

Esports | Een spannend Rocket League-seizoen kwam net ten einde, en heeft alle beloftes waargemaakt, met als hoogtepunt het WK. Nu het nieuwe seizoen nadert, moeten teams keuzes maken over hun rosters. Wij werpen een blik op de eerste interessante bewegingen tijdens deze transferperiode.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit RLCS-seizoen was van begin tot eind een gekkenhuis. Elke Major had voor de toeschouwers verrassingen in petto gehad, door de opkomst of soms de bevestiging van bepaalde teams. De overwinning van Team BDS tijdens de laatste Worlds bewees dat het een goed idee kan zijn om je roster te veranderen.

Sommige teams hebben ingezien dat ze, als ze volgend seizoen goed willen presteren, een aantal aanpassingen zullen moeten doorvoeren.

Endpoint heeft via een persbericht aangekondigd dat de contracten van RelatingWave en Metsanauris zijn afgelopen. Hun contracten zullen niet worden verlengd, en beiden zijn nu vrij om te gaan waar ze willen. De laatste speler van het roster, Archie, kan terugkeren. Hij werd namelijk uitgeleend door SMPR Esports

Zou Archie een comeback kunnen maken bij SMPR? Hij blijft onder contract, maar de organisatie laat hem vrij om zijn opties voor de toekomst te verkennen. SMPR zal meer dan waarschijnlijk een nieuwe start nemen. De drie Franse leden van het roster, Chaussette45, Kassio en ExoTiik, lopen tegen het einde van hun contract en moeten dus op zoek naar een nieuwe organisatie.

Wordt dit het einde van de rosters die het recentste seizoen van de RLCS kleur gaven? Dat is niet zeker. Voor het Franse trio kan zijn avontuur voortzetten als een organisatie de drie spelers wil inlijven. Ze willen niet per se uit elkaar gaan, maar zoals in elke mercato is alles mogelijk.

Hetzelfde geldt voor RelatingWave en Metsanauris, die hebben aangekondigd dat ze samen verder willen gaan. Na zo’n succesvol seizoen, ondanks het vertrek van Seikoo, zijn de twee partners nu op zoek naar een nieuw team en een derde ploegmaat.

Die derde speler zou de Amerikaan Retals wel eens kunnen zijn. Hij speelde bij Space Station Gaming, maar werd een vrije speler na het WK. De Amerikaan is nu op zoek naar een nieuwe organisatie. Misschien wil hij wel een nieuwe uitdaging aangaan aan de andere kant van de Atlantische Oceaan?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top