België is geen Europees kampioen 4x400 meter meer, maar wint wel zilver

Sport | Op de Europese kampioenschappen atletiek hebben de Belgian Tornados een zilveren medaille gewonnen op de 4x400m estafette. Alexander Doom, Julien Watrin, Kevin en Dylan Borlée zagen hoe de Britten naar goud liepen maar mogen toch vooral tevreden zijn met hun zoveelste unieke sportprestatie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgian Tornados staan al jaren te boek als een van de sterkste Europese landenteams op de 4x400 meter estafette. De afgelopen jaren wonnen ze maar liefst zes gouden medailles op Europese kampioenschappen en hierdoor zijn ze een gevreesde tegenstander geworden voor elk Europees landenteam.

De Belgian Tornados konden dit jaar geen aanspraak maken op een gouden EK-medaille want Alexander Doom, Julien Watrin, Kevin Borlée en Dylan Borlée klokten met 2:59:49 exact 14 hondersten van een seconde later af dan de Britten, de winnaars van het goud en de nieuwe Europese kampioenen. “Toch lag de gouden medaille binnen handbereik”, klonk het na afloop bij RTBF. “We hadden de Britten kunnen kloppen.”

Gefrustreerd

De reden waarom dat niet is gebeurd, lag naar verluidt deels bij Kevin Borlée. Die was nog maar net op tijd hersteld van een hamstringblessure maar kon naar eigen zeggen nog niet alles geven. Borlée was als derde loper aan de beurt en moest op een bepaald moment een Franse concullega voorbij laten gaan. “Ik zag dat niet graag gebeuren”, stelde de atleet enigszins gefrustreerd aan de pers. “Maar ik dacht: doe nu niets dom want anders begeeft je hamstring het straks misschien. Ik was bang om opnieuw geblesseerd te geraken.”

Dylan Borlée ging als slotloper van start en had gelukkig nog een krachtige eindsprint in de benen. Hij wist naar de tweede plaats te lopen - ten koste van Frankrijk - en verzekerde op die manier het zilver voor ons land. “Ik vind dat we allemaal een geweldige race hebben gelopen. De Engelsen hebben het goed gedaan en we mogen trots zijn op onszelf.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top