De grootste verschillen tussen ‘The Sandman’-serie en -stripverhalen

Series | Miljoenen Netflix-abonnees hebben de afgelopen weken hun weg gevonden naar de razend spannende Netflix-serie ‘The Sandman’. Deze reeks is gebaseerd op de stripboeken van bedenker Arthur Gaiman, maar verschilt in meer dan een opzicht van die verhalen. Proximus Pickx ging na wat de meest in het oog springende verschillen zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Korinthiër

In tegenstelling tot Morpheus lijkt het personage van de Korinthiër (gespeeld door de Amerikaanse acteur Boyd Holbrook) als twee druppels water op zijn evenknie uit de stripverhalen. Toch hebben de makers van de Netflix-serie aan Holbrook gevraagd om het personage een zuidelijke touch mee te geven in plaats van de rock-’n-rollflair die van hem uitgaat in de stripboeken. De acteur had die boodschap duidelijk goed begrepen en zet in ‘The Sandman’ een dijk van acteerprestatie neer.

Lucien/Lucienne

Hetzelfde geldt voor de Amerikaanse actrice Vivienne Acheampong. Zij speelt in ‘The Sandman’ de rol van Lucienne, de trouwe bibliothecaris en compane van Morpheus. In de stripverhalen is deze rol weggelegd voor een witte man met spitse oren maar in de Netflix-serie is gekozen voor een Afro-Amerikaanse vrouw. ‘Lucienne’ kreeg in de vertaling naar het televisiescherm ook een badass korte coupe.

John Dee

Het personage John Dee (David Thewlis) speelt in de serie een even grote rol als in de stripverhalen van The Sandman. In die verhalen zien we hoe deze op hol geslagen man zich langzaam maar zeker ontpopt tot Doctor Destiny, een van de grootste schurken uit het DC universum die de wereld in chaos en vernieling doen storten. In de serie heeft John Dee andere drijfveren: hij wil een namelijk een eerlijkere wereld creëren en alles en iedereen moet daarvoor wijken. Om dat doel te bereiken, wil Dee koste wat kost de Steen der Dromen bemachtigen.

John/Johanna Constantine

Een van de belangrijkste personages uit The Sandman-verhalen is John of Johanna Constantine. Dit personage weet alles van magie, spreuken en - in de Netflix-serie - duiveluitdrijvingen. In de stripverhalen is Constantine een soort van mannelijke antiheld die lak heeft aan alle regels maar in de serie wordt het personage vertolkt door actrice Jenna Coleman. Haar personage wordt door Morpheus ingeschakeld om de magische Zandzak te helpen terugvinden. Dat object zal uiteindelijk het leven kosten van een dierbaar persoon van Johanna.

Lucifer

Ten slotte is er het personage Lucifer. In de stripverhalen is Lucifer een androgyn wezen wiens uiterlijk geïnspireerd was op dat van wijlen David Bowie. Bowie verscheen begin jaren zeventig steeds vaker in de media met outfits die de toenmalige gendernormen op zijn kop zetten. Enkele jaren later creëerde hij zelfs Ziggy Stardust, een personage dat de basis vormde voor het Lucifer-personage van The Sandman-bedenker Neil Gaiman. De makers van de Netflix-serie kozen echter voor een andere aanpak wat betreft Lucifer. Ze gaven de rol namelijk aan een vrouw, actrice Gwendoline Christie. Zij moest met haar indringende acteerkunsten een heel nieuwe dimensie geven aan Lucifer. Dat is overigens zeer goed gelukt.

Ontdek ‘The Sandman’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top