Van den Bergh krijgt voorwaardelijke straf na rode kaart; maar mist toch de match tegen Lierse K.

Sport | Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft zich vrijdag uitgesproken over de rode kaart van Jan Van den Bergh. De verdediger van Beerschot VA kreeg een rode kaart in het openingsduel tegen SK Beveren en het Bondsparket eiste een schorsing van twee speeldagen (effectief). De Mannekes gingen daar niet mee akkoord waardoor de zaak voor het DC kwam (en Van den Bergh vrijdag gewoon al mee kon spelen tegen SL16 FC).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat bleek achteraf een goede zet, want het Disciplinair Comité oordeelde dat een voorwaardelijke straf voldoende was voor Van den Bergh omdat de uitsluiting al zwaar genoeg was voor de (lichte) fout die hij gemaakt had.

De verdediger wordt dus niet direct geschorst voor zijn rode kaart tegen Beveren, maar omdat hij nog een voorwaardelijke straf open had staan van vorig seizoen zal hij toch niet mogen meespelen op speeldag 3. Die voorwaardelijke straf kreeg hij na zijn rode kaart tegen KAS Eupen en wordt nu omgezet in een effectieve straf waardoor Van Den Bergh niet zal mogen meespelen tegen Lierse Kempenzonen.

Van den Bergh is dus komend weekend geschorst voor iets wat hij vorig seizoen deed. Bij een volgende rode kaart wordt zijn nieuwe voorwaardelijke straf opnieuw opgerakeld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top