Selectienieuws CPL: RWDM recupereert; Beveren en Dender moeten puzzelen

Sport | Zaterdag staan er met SK Beveren - RE Virton en RWDM - Dender EH twee 'echte' profduels op het programma. Beveren en Dender gaan op zoek naar de eerste punten van het nieuwe seizoen terwijl Virton en RWDM na hun onderlinge gelijkspel ook nog mikken op een eerste driepunter.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij SK Beveren zal Brondeel niet onder de lat staan. De numéro uno van de Freethiel blesseerde zich op training eerder deze week aan de kuit en zal een tijdje out zijn. Allicht zal Reus zijn plek innemen. Ook Mertens is er straks niet bij; hij zit een schorsingsdag uit na zijn rode kaart tegen Beerschot. Luiz (onvoldoende ritme) en het revaliderende duo Trari - Coopman is er ook nog niet bij. Nieuwkomer Van Damme werd wel meteen geselecteerd door Wim De Decker en ook Mulder en Buus Jacobsen zijn er straks (voor het eerst dit seizoen) bij.

RE Virton heeft minder selectiezorgen. Aabbou is voldoende hersteld en kan weer spelen waardoor Vitris nog de enige kernspeler is die in de lappenmand ligt.

RWDM kan voor de thuismatch tegen Dender voor het eerst rekenen op Heris. De ervaren verdediger is hersteld van zijn blessure. Ook N'Zi kan straks debuteren; hij is speelgerechtigd. El Ouahdi, Claes en Oulare blijven wel in de ziekenboeg.

Bij Dender EH zal coach Regi Van Acker iedereen nodig hebben die hij ter beschikking heeft. Door de blessures van De Bodt, Jourquin en Ngongo; de schorsing van Cools en de administratieve onbeschikbaarheid van nieuwkomer Dubko (nog niet speelgerechtigd) heeft Dender amper zestien A-kernspelers over om het wedstrijdblad te vullen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top