Joachim Van Damme keert terug naar 'zijn' Freethiel (bis)

Challenger Pro League | SK Beveren heeft nog een opvallende transfer gedaan. De Waaslanders haalden ex-smaakmaker Joachim Van Damme via een uitleenbeurt weg uit zijn problematische situatie bij Standard. De middenvelder trekt zo voor de derde keer het shirt van 'zijn' club weer aan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De nu 31-jarige Van Damme is een jeugdproduct van de Freethiel en brak er destijds ook door als jong talent. In 2012 ruilde hij Waasland-Beveren voor KV Mechelen, maar in 2016 liep de carrière van de sterke middenvelder bijna spaak toen Van Damme geschorst werd nadat hij betrapt was op het gebruik van cocaïne. Waasland-Beveren ving Van Damme op na zijn schorsing en bracht hem opnieuw op niveau waarna hij wederom naar KV Mechelen trok. Daar beleefde hij nog enkele gouden jaren (met onder meer de titel in 1B).

In het seizoen 2021-2022 raakte Van Damme toch weer op een (sportief) zijspoor en kwam hij nog maar amper aan de bak bij Malinwa. Standaard bood een uitweg tijdens de winterse transferperiode, maar ook dat werd geen groot succes. Van Damme kwam slechts 4x in actie bij de Rouches en kreeg in de voorbereiding op dit seizoen te horen dat hij niet past in de plannen van Ronny Deila.

In de zoektocht naar een oplossing voor zijn nog lopende contract (tot 2024) kwam RWDM even ter sprake, maar uiteindelijk verkoos Van Damme dus een nieuw avontuur op 'zijn' Freethiel. Beveren kon geen aannkoopoptie bedingen, maar de middenvelder is wel meteen inzetbaar voor de wedstrijd tegen Virton (speeldag 2).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top